Hoe om verdamping uit Pools minimaliseren

Hoe om verdamping uit Pools minimaliseren


Veel dingen kan leiden tot verlies van water in een zwembad, maar de verdamping is de meest voorkomende boosdoener. Afhankelijk van waar je woont, kan luchtvochtigheid maximaal leiden tot 70% van het waterverlies in uw zwembad. U kunt de luchtvochtigheid niet te veranderen in uw omgeving, maar u kunt bezuinigen op de verdamping veroorzaakt in uw zwembad.

instructies

1 Bedek uw zwembad met een afdekzeil of thermische dekken. Pool covers variëren sterk in grootte, dikte en gebruiksgemak. De duurste covers zijn dik en gebruik maken van een machine om ze automatisch te installeren over het zwembad één druk op de knop. Goedkopere covers zijn dun en moet handmatig worden gespreid over het zwembad. Thermische covers zijn dikker en helpen om het zwembad verwarmd, dat vermindert niet alleen de verdamping, maar de energiekosten ook.

2 Controleer het niveau van chloor in uw zwembad en voeg chloor indien nodig. Chloor vertraagt ​​de snelheid van de verdamping. Maar chloor in zwembaden wordt afgebroken door de zon, wat leidt tot een verminderde chloor in warme, vochtige omgevingen al gevoelig voor water verdamping. Controleer het chloorgehalte in uw zwembad twee keer per week in de heetste maanden en ten minste twee keer per maand tijdens koud weer.

3 Voeg een windscherm aan uw zwembad als u in een winderige gebied wonen. Een windscherm bestaat uit bomen, struiken en andere planten die helpen breken de wind als het overhead passeert. Dit voorkomt dat de volle kracht van de wind waait uit over het oppervlak van het zwembad. U kunt ook erg sterk hekwerk te gebruiken als een windscherm.

Hints

  • In plaats van het testen van water in de koude maanden, een potje pool eigenaren gewoon leeglopen van het zwembad. Neem contact op met uw buurtvereniging of stad om zeker te zijn dit legaal is. Sommige gebieden niet de afvoer van zwembad water kan op straten, steegjes en gazons.
  • Stop met het gebruik van beluchters, indien van toepassing. Beluchters maken een mist net boven het oppervlak van het zwembad is bedoeld om het gebied te koelen boven en rondom het zwembad. Deze mist snel verdampt, waardoor een snelle waterverlies veroorzaakt.
  • Als u een beluchter en het wordt gebruikt om anaërobe micro-organismen in plaats van koeling te controleren, doe dan niet het gebruik ervan te staken. Dit kan uw zwembad onveilig voor menselijk gebruik maken door de groei van bacteriën of andere factoren.
  • Bij gebruik van een windscherm, er zeker van zijn dat het niet de zon doet blokkeren schijnt op het zwembad. De zon helpt te verwarmen het zwembad, die verdamping vermindert.