Hoe om te Triphala Ayurveda supplementen

Als u last heeft van incidentele aanvallen van constipatie van te veel eten, het eten van onbekende voedsel tijdens het reizen, of verkeerd voedsel te combineren, kan Darmreiniger je helpen. Triphala is de combinatie van drie Ayurvedische (Indische) kruiden: amalaki, bibbitaki en haritakis. Het nemen van triphala is geschikt voor elke mind-body (dosha) type en het evenwicht Vata (wind) in de dikke darm om onregelmatigheid te verlichten. Het is algemeen veilig genoeg om dagelijks te gebruiken indien nodig en is niet-verslavend. Als u Ayurvedische supplementen niet eerder heeft ingenomen, raadpleeg dan een integratieve geneeskunde arts of een Ayurvedische specialist.

instructies

1 Neem triphala als laxeermiddel, omdat het een combinatie van kruiden die constipatie. Darmreiniger is verkrijgbaar in capsules en tabletten. Het is ook beschikbaar als een medicinale thee. Nauw lees de etiketten en niet meer dan de aanbevolen dosering. Als je triphala 's nachts, kunt u vinden het een vochtafdrijvend effect. Idealiter nemen triphala heel vroeg in de ochtend voor 6:00, het uur van de Vata.

2 Weet dat het gebruik van triphala geschikt voor alle 3 doshas, ​​of Ayurvedische mind-body type is. Als je een Vata, jij bent de meest waarschijnlijk constipatie ervaren. Vatas het algemeen van een lichte opbouw, met een variabele eetlust en variabele spijsvertering. Zoals Vatas zoals multi-tasking tijdens het eten, kan dit een haastige eetpatroon die kunnen bijdragen aan onregelmatigheid te creëren.

3 Maak een thee met triphala kruiden of gebruik maken van de tabletten of capsules. Triphala wordt gezegd dat pacific Vata, en de dikke darm is de zetel van Vata. Terwijl de andere 2 ayurvedische types van Pitta en Kapha ook onregelmatigheden kunnen ervaren, is om verschillende redenen. Pittas hebben over het algemeen een sterke spijsvertering en het kan zijn dat ze overeten verstopping. Kaphas hebben over het algemeen een trage spijsvertering en kunnen eten om zichzelf te troosten, wat leidt tot overeten en onregelmatigheden.

4 Onderzoek oorzaken van onregelmatigheden aan toekomstige afleveringen te voorkomen. Let op het voedsel dat je eet dat indigestie of constipatie te creëren. Door bewust te zijn van voedselallergie of voedsel dat voor u moeilijk te verteren, kunt u verminderen of te voorkomen dat deze voedingsmiddelen. Het gezegde "Wat werkt het beste is wat je in staat om volledig te verteren" draagt ​​hier wat gewicht.

5 Merk op hoe en wanneer je voedsel te eten om je spijsvertering te verbeteren. Het eten tijdens het praten aan de telefoon en tv-kijken en bladeren door een tijdschrift tegelijkertijd is niet bevorderlijk voor de spijsvertering. Deze gedragingen zijn Vata verzwarende en kan gedaan worden door iedereen van elke dosha type. Amerikanen zijn productief multitaskers, maar het is een goed idee om strikt richten op het eten tijdens de maaltijden om de gastro-intestinale klachten later te voorkomen.

6 Eet gedroogde vruchten zoals rozijnen en pruimen, die bekend remedies voor onregelmatigheden zijn. Het consumeren van rauwe appels en rijpe bananen tussen de maaltijden kan helpen. Voeg meer vezels aan het dieet door het eten van haver en tarwe zemelen, havermout en verse groenten en fruit. Het doen van al deze dingen zijn geschikt als je triphala te bepalen, is niet geschikt voor u.

Hints

  • Als u niet in staat om verlichting van onregelmatigheid te vinden door het nemen van triphala supplementen, raadpleeg uw arts, Ayurvedische specialist of een voedingsdeskundige.
  • Terwijl het nemen triphala dagelijkse is niet verslavend, als je frequent onregelmatigheid te ervaren, te beoordelen uw dieet, lichamelijke conditie, en de manier waarop je eet om de onderliggende oorzaken van de onregelmatigheid te krijgen.