Hoe om te trainen voor de 100 meter sprint

De 100-meter sprint is misschien wel de meest opwindende en glamoureuze evenement in atletiek. Het trainen van de voor de sprint welke hem zware gewichtheffen, interval lopen, te hoge snelheid sprinten en andere technieken die u kunt gebruiken om de rand te krijgen over de andere concurrenten. U moet ook inloggen lange uren op de baan als je wilt winnen.

instructies

1 Verbeter uw lopende biomechanica en techniek. Breek de race in drie of vier afzonderlijke fasen, en zich richten op het verfijnen van je bewegingen in elk. Het hebben van een coach te wijzen op uw technische fouten is essentieel voor succes.

2 Bouwen uithoudingsvermogen door het uitvoeren van 200 meter en de 300 meter sprint. Deze train je lichaam te blijven op topsnelheid voor de volledige 100 meter, waardoor u van het achterloopt op het gebied aan het einde race.

3 Integreer plyometrische training om je explosiviteit te verhogen en uw reactievermogen verminderen. Kijk uit voor overtraining tijdens plyometrics. Twee of drie sessies per week is alles wat je nodig hebt om resultaten te zien.

4 Werken voortdurend op uw startpagina. Dit is vaak waar de races worden gewonnen en verloren. Richt uit de blokken te zijn in minder dan 0,2 seconden.

5 Opzetten van een gewicht-training routine die maximale sterkte opbouwt zonder bulk u op. Tillen van zware gewichten voor lage reps is meestal de beste manier om te gaan.

6 Krijg flexibel. Als een sprinter, heb je flexibel zijn om uw spieren te krachtig en efficiƫnt te werken. Concentreer je op het losmaken van uw heupbuigers, hamstrings, bilspieren en quads.