Hoe om te slikken pillen met meer gemak

Hoe om te slikken pillen met meer gemak


Sommige mensen hebben geen moeite helemaal slikken van pillen, maar andere mensen worstelen met het. Als u problemen met slikken pillen hebben, lees dan dit artikel voor tips over hoe om te slikken pillen met minder moeite te leren. Echter, je moet altijd uw arts te raadplegen voordat u een van deze pil slikken strategie├źn.

instructies

1 Vergeet niet dat bepaalde voedingssupplementen en medicijnen komen in kauwtabletten vormen. Zo kunt u de aanschaf gearomatiseerde kauwtabletten multivitamine supplementen voor volwassenen. Let er ook op dat sommige medicijnen zijn verkrijgbaar in vloeibare vorm. Sterker nog, als je een bepaald medicijn voorgeschreven, praat niet alleen met uw arts, maar ook om uw apotheker over je problemen met het slikken van pillen, en kunnen zij in staat om te komen met een alternatieve manieren voor u om de medicijnen die u nodig hebt innemen.

2 Probeer je best om jezelf te krijgen in een vreedzame state of mind. Als je ontspannen bent, kan het soms een beetje makkelijker om pillen te slikken. Om deze reden, probeer dan tot rust te komen door te mediteren of het doen van een paar keer diep ademhalen voordat u pillen slikken.

3 Sommige mensen plaats een pil ver terug op hun tong voor het doorslikken (met water). (Andere mensen vinden dat deze methode alleen maakt ze nog meer het gevoel nerveus. Het kan zelfs sommige individuen om gag veroorzaken.) U weet zelf het beste, dus alleen maar proberen deze truc als je het gevoel dat het goed zou werken voor je.

4 Als u worstelen met het slikken van pillen in het algemeen, nooit, nooit geprobeerd om een pil te slikken zonder een drankje. Sommige mensen die geen enkele moeite met slikken pillen hebben kunnen slikken pillen zonder water, maar voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen, dit is nooit een goede optie.

5 Een truc die werkt voor sommige mensen die moeite hebben om pillen te slikken is om pillen met een koolzuurhoudende drank (zoals koolzuurhoudend water) te nemen in plaats van met een niet-koolzuurhoudende dranken als water. De koolzuur lijkt een nuttig afleiding van de feitelijke handeling van het slikken van pillen te verstrekken. (De schrijver van dit artikel eHow heeft deze strategie gebruikt bij tal van gelegenheden, en het helpt.)

6 Misschien heb je het niet erg vindt het slikken van pillen klein, maar je worstelt met grotere pillen. Sommige pillen kunnen worden gehalveerd, of zelfs in vieren en vervolgens slikte de helft of een kwart in een tijd (met een drankje, natuurlijk).

7 Sommige capsules kunnen worden geopend, en u kunt de poederachtige substantie binnen (misschien gemengd in appelmoes) te consumeren, in plaats van een poging om de hele capsule slikken. Ook kunnen sommige pillen worden verpletterd en verbruikt met of zonder voedsel (afhankelijk van de vraag of je mag dat bepaalde medicatie met voedsel te nemen).

8 Sommige pillen kunnen worden gekauwd in plaats van heel doorgeslikt, maar wees gewaarschuwd dat de meeste medicijnen niet goed (zoals u weet) te proeven, en dus als je kauwt je pillen, wil je iets aangenaams proeverij (zoals sap) te drinken onmiddellijk nadien. U kunt zelfs je tanden poetsen na het drinken van de gezellige proeverij drank, gewoon zo dat je echt kunt krijgen het medicijn proeven helemaal uit je mond. (Op dezelfde manier, sommige mensen vinden ze een pilletje innemen als ze de pil binnenkant van een kleine hap voedsel te verbergen.)

Hints

  • Zorg ervoor dat u met uw arts te praten over je problemen met het slikken van pillen. Bijvoorbeeld, als een pil u probeerden te slikken ooit heeft gekregen vast te zitten in je keel, kunt u dit feit te vermelden aan uw arts, die verschillende mogelijkheden met u te bespreken.