Hoe om te praten met een arts over een obsessieve compulsieve stoornis

Obsessieve compulsieve stoornis (OCD) is een van de meest voorkomende angststoornissen ter wereld. Gekenmerkt door obsessieve gedachten die angst te produceren en de dwangmatige maatregelen die zijn genomen om de angst te kalmeren, obsessief-compulsieve stoornis treft 2 tot 3 procent van de wereldbevolking. Hoewel de onderzoekers al lang oneens over de vraag of obsessief-compulsieve stoornis is in de eerste plaats psychologische of neurologische, de consensus lijkt nu te leunen in de richting van een neurologische oorzaak. Dit betekent dat obsessieve compulsieve stoornis kan worden behandeld met medicijnen. Als u denkt dat u OCD hebben, leren hoe u uw arts over te praten.

instructies

1 Vertel uw arts alle symptomen die u ondervindt waarvan u denkt dat een indicatie van obsessief-compulsieve stoornis. Hij zal moeten volledige en nauwkeurige informatie te hebben om een ​​geïnformeerde diagnose te stellen.

2 Praat met uw arts over de ernst van de symptomen, met inbegrip van hoeveel ze interfereren met je dagelijkse leven. De ernst van de symptomen zal een grote invloed op de behandeling die uiteindelijk geselecteerd voor u.

3 Vraag uw arts om de vooruitzichten op lange termijn voor mensen die last hebben van OCD en eventuele bijwerkingen van de aandoening uit te leggen. Het maakt de meeste mensen zich zekerder voelen en vol vertrouwen over het omgaan met een aandoening als ze weten wat te verwachten van het.

4 Ga over behandeling opties met uw arts. Je moet weten over wat medicijnen beschikbaar zijn voor de behandeling van OCD en of u een goede kandidaat voor de cognitieve therapie. Als cognitieve therapie is geselecteerd, moet u uw arts te bevelen de therapeut denkt dat hij is de beste in de omgeving.

5 Bespreek de bijwerkingen van OCD medicijnen met uw arts en hoe deze bijwerkingen kunnen worden behandeld. Uw arts zal de mogelijke bijwerkingen te vergelijken ten opzichte van de potentiële voordelen van een behandeling om de beste medicatie voor u bepalen, indien aanwezig.

6 Win advies over hoe om te helpen uw gezin omgaan met uw conditie. Als u een matige tot ernstige hebt OCD, kan dit gevolgen hebben voor de mensen die leven met u op verschillende manieren, zoals het veroorzaken van iedereen te laat om een ​​evenement te zijn omdat je gevangen in het uitvoeren van uw compulsies. Er zijn manieren om te helpen uw familie omgaan met dit, en kan uw arts kunnen adviseren counseling, indien nodig.

Hints

  • Breng een lijst van de specifieke symptomen die u ondervindt waarvan u denkt dat een indicatie van OCD zijn. Wanneer je naar een dokter te praten, is het niet ongewoon om te vergeten wat je gaat zeggen, vooral als je de neiging zenuwachtig te worden in die situatie. Het hebben van een lijst van pas zal helpen u ervoor zorgen dat uw arts weet alles wat er aan de hand is met je mee.