Hoe om te pillen die niet Coated

Hoe om te pillen die niet Coated

Ongecoate pillen kunnen een krijtachtige residu achter op je tong, of erger nog, vasthouden aan je tong als je probeert te slikken. Het ontbreken van de coating betekent dat de pil is niet erg glad en kan beginnen te desintegreren het moment vloeistof schiet. Neem ongecoat pillen op dezelfde manier zou je gecoate pillen slikken, maar stappen ondernemen om residuen en nasmaak te vermijden en ervoor te zorgen dat de pil niet smelt op je tong voordat je het kunt slikken. Hiervoor hebt u veel water, en u kunt ook te snijden of te verpletteren de pil krijgen naar beneden.

basisprocedure

Stap 1

Vraag de apotheker van wie u de pil om de pil is niet bedekt controleren gekregen. Enterale aanhoudende afgifte bekledingen zijn niet altijd duidelijk.

Stap 2

Neem een ​​slok water, sap of een andere vloeistof om je mond nat. Gebruik geen koolzuurhoudende dranken, moeilijk om snel af slikken zijn.

Stap 3

Leg de pil op je tong, in de richting van de achterkant.

stap 4

Neem nog een grote slok water direct na de invoering van de pil in je mond. Swish het water rond een beetje naar de pil mobiel te krijgen en te voorkomen dat het vasthouden aan je tong. Houd je hoofd niveau, want als je het kantelen terug, zou de pil drijven naar de top van de vloeistof in je mond, het verplaatsen van het verder weg van je keel.

stap 5

Slik de vloeistof en pil in één teug leeg. Als je het gevoel dat de pil zit vast, beginnen met het drinken meer liquide totdat de pil naar beneden gaat.

andere methoden

Stap 1

Tuck de pil, als kleine, in een lepel ijs of appelmoes zijn krijtachtige buitenkant gladder te maken. Slik de lepel van ijs of appelmoes in een keer.

Stap 2

Snijd de pil met behulp van een pil cutter, dat is een tool die u kunt kopen bij de apotheek. Wees zeer voorzichtig als deze messen hebben dunne scheermesjes in het deksel. Plaats de pil in het mes, zodat het mes is gericht op het midden van de pil en snel sluit het mes. Dit zal de pil snijd ze in twee kleinere porties, die gemakkelijker kan zijn om duren voordat het oplossen van in je mond. Of wikkel de pil in een papieren handdoek, plaats een scherp mes langs het midden van de pil en duw de mes in de pil. De handdoek zal kleinere stukjes die af te breken van verstrooiing over de toonbank te houden.

Stap 3

Als de cut porties zijn nog te groot, plaatst u de pil in een kom en smash met de achterkant van een stevige lepel. Plet de pil en meng de stukjes in met ijs of appelmoes, dan slik het eten. Drink water onmiddellijk na het weg te wassen elke smaak van het geneesmiddel.

waarschuwingen

 • Laat de pil niet gekapt als de apotheker vertelt u het heeft enterische coating of wordt gehandhaafd of uitgebreid release. Als je problemen hebt met pillen en iets kleinere nodig hebt, praat met de apotheker en uw arts over het nemen van een kleinere dosering pil of een vloeistof.
 • Niet mengen de pil met voedsel als de instructies zeggen om het te nemen zonder voedsel.
 • Wees voorzichtig rond pil scharen en messen.

Wat je nodig hebt

 • Groot glas water, sap of een andere vloeistof noncarbonated
 • Kom
 • kleine lepel
 • Appelmoes of ijs
 • pillensnijder
 • papieren handdoek
 • Scherp mes
 • Grote, stevige lepel