Hoe om te lezen van de testresultaten van een Low Antibody

Hoe om te lezen van de testresultaten van een Low Antibody


Antilichamen of immunoglobuline, worden gemaakt door het lichaam in reactie op bacteriën, virussen, kanker of dierlijke huidschilfers. Verschillende soorten van antilichamen zijn te vinden in verschillende delen van je lichaam. Lage niveaus van antilichamen kunnen problemen of ziekten vertegenwoordigen afhankelijk van het type antilichaam in combinatie met andere symptomen. Een antinucleaire antilichamen (ANA) test is een specifieke test die wordt gebruikt om te screenen op auto-immuunziekten, vaak testen voor systemische lupus erythematosus (SLE). Een laag niveau van dit antilichaam zou suggereren dat u niet beschikt over een auto-immuunziekte.

instructies

1 Ga naar een medisch laboratorium en geven een bloedmonster. Het maakt niet uit wat voor soort antilichaam uw arts is het testen voor, zal een bloedonderzoek moeten worden uitgevoerd.

2 Ontvang uw testresultaten van het lab of uw arts. Na een paar dagen, moet je resultaten klaar zijn. Uw lab zal er rekening mee als er niveaus zijn buiten het normale bereik. Uw arts zal de resultaten lezen en u op de hoogte van eventuele problemen.

3 Controleer uw IgA antilichaam niveaus, als u wilt uw eigen resultaten te lezen. Gewoonlijk zou het IgA niveau laag zijn als ze onder 85 mg per deciliter (mg / dL). Lage niveaus van IgA antilichamen kunnen suggereren leukemie, nieraandoeningen, darmproblemen of een erfelijke ziekte die spiercoördinatie beïnvloedt.

4 Evalueer de IgG-antilichaam niveaus, als uw arts getest op deze antilichamen. De IgG-niveau wordt doorgaans beschouwd als laag als de resultaten waren lager dan 565 mg / dL. Lage niveaus van deze antilichamen voorkomen bij de ziekte macroglobulinemia. Lage niveaus worden ook waargenomen bij sommige soorten leukemie en nierziekten.

5 Bestudeer de IgM antilichamen. Als uw IgM antilichamen zijn lager dan 55 mg / dL, heb je een laag niveau. Nogmaals, lage niveaus van deze antilichamen worden gezien bij sommige soorten leukemie. Ook kunnen kleine hoeveelheden worden vermeld in multiple myeloom en andere vormen van immuunziekte.

6 Controleer uw ANA testresultaten. Een negatief resultaat betekent dat u een lage niveaus van ANA en waarschijnlijk geen auto-immuunziekten, zoals lupus. Als uw resultatenlijst de titers, titers van minder dan 1:80 zijn meestal niet significant. Vijf procent van de normale bevolking heeft enige ANA in het bloed, zelfs zonder onderhavige ziekte. ANA-titers van minder dan of gelijk aan 01:40 als negatief beschouwd.

Hints

  • Deze getallen geven de typische lage einde van het testen antilichaam. Uw arts of labs kan een ander bereik te gebruiken. Deze bereiken worden ook gebruikt voor volwassenen. Kinderen hebben een verschillende hoeveelheid antilichamen in hun bloed.
  • Praat met uw arts om een ​​nauwkeurige lezing van uw testresultaten te krijgen.