Hoe om te koken Plantains So You Don & # 039; t Hebben Gas Van Them

Hoe om te koken Plantains So You Don & # 039; t Hebben Gas Van Them

Plantains zijn zetmeelrijke groenten die er uitzien zoals bananen, maar zijn veel harder en niet zoet. Deze groenten hebben een smaak die vergelijkbaar is met een zoete aardappel. Plantains bevatten vezels, wat handig is voor bulk-up kruk en het reguleren van het spijsverteringsstelsel. Het zetmeel in plantains, maar geeft sommigen gas.

Winderigheid

Flatulentie kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid van suikers die gas-producerende bacteriƫn in de darmen. De meest voorkomende boosdoener voor gas is raffinose, de suiker die in bonen en peulvruchten, volgens de auteurs van "Human Voeding en Diƫtetiek." Echter, sommige mensen zijn gevoelig voor zetmelen, zoals het zetmeel in bakbananen. Wanneer mensen die gevoelig zijn voor zetmeel consumeren bakbananen, kunnen zij winderigheid ontwikkelen als het zetmeel afbreekt in amylose en amylopectine, de twee belangrijkste componenten.

Nutritional Kenmerken

Plantains zijn een bron van vitaminen en voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, vitamine B6 en kalium. Ze zijn ook een bron van vezels. Echter, bakbananen niet een grote hoeveelheid van elke vitamine of voedingsstoffen bevatten, dus als het zetmeel in de bakbananen je dwars zit, kunt u gemakkelijk de voedingsstoffen en vezels uit een andere groente. Bijvoorbeeld wortelen ruwweg 11 keer de hoeveelheid vitamine A dan plantains en bevatten meer vezels volgens de HealthALiciousNess voedingsdatabase.

Koken voor lagere Starch

Het kookproces verzacht het vlees van de bananen en maakt het zetmeel in hen makkelijker te verteren, volgens "The Joy of Cooking." Probeer nooit een weegbree rauw eten, of het zetmeel kan extreme gas en maagklachten veroorzaken. Echter, er is geen wetenschappelijk bewijs dat men koken methode is beter dan een ander voor het afbreken van het zetmeel in bakbananen. Als gekookt plantains ook gas, experiment veroorzaken met verschillende kooktechnieken, totdat je er een vindt dat je stoort het minst.

Presenteren Suggesties

De gebruikelijke manieren om plantains koken is om ze te snijden en bak ze in boter of plantaardige olie of om ze te bakken. Wanneer gebakken, ofwel dienen de bakbananen zoals is, of prak ze en refry ze tot ze knapperig zijn. Dan, zout ze en serveer ze als een snack. Deze knapperige weegbree chips worden "tostones." Als alternatief, bak de gepelde bananen bij 400 graden Fahrenheit voor ongeveer 40 minuten, of tot ze zacht zijn genoeg om te doorboren met een vork. Plantains koppelen goed met boter, kalk, zout of citroensap.