Hoe om te helpen genezen van een Split Lip

Hoe om te helpen genezen van een Split Lip


Als je je lip als gevolg van een trauma te splitsen, kunt u een dikke lip totdat de zwelling naar beneden gaat. Inspecteer het nauw indien dit het gevolg van een val omdat vuil in de wond een infectie kan veroorzaken. Het moet natuurlijk genezen, en als de splitsing niet zeer diep - of wanneer u hechtingen nodig - het moet geen litteken. Als u een droge, schrale lippen, houd je gespleten lip bevochtigd met een balsem terwijl het genezing.

instructies

1 Breng druk tegen de split lip met een schone, droge washandje of kleine handdoek om het bloeden te stoppen. Houd het tegen de lip voor ongeveer vijf minuten, of tot de snede bloedt niet meer na de handdoek wordt weggenomen.

2 Reinig de gespleten lip met een sopje en een zachte washandje. Spoelen met schoon water.

3 Bereid een oplossing van gelijke delen water en waterstofperoxide in een kleine kom. Geniet van een katoenen bal in de waterstofperoxide-oplossing en toepassen op de wond door het zachtjes te drukken tegen het gebied. Spugen elke waterstofperoxide dat moet gebeuren om druppelen in je mond.

4 Onderzoek de wond. Indien gapes lijkt diep te zijn en gaat langs de lijn waar de lip aan de huid, kan steken moet de wond sluiten en eventueel antibiotica om infectie te voorkomen. Als het bloeden niet stopt, zal het waarschijnlijk moeten steken. Bel uw arts of ga naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of dringende zorg faciliteit.

5 Breng koudekompres, zoals enkele stukjes ijs gewikkeld in een washandje, aan de verwonde plaats als zwelling aanwezig is. Houd het op voor 10 minuten, neem het uit gedurende 10 minuten, daarna opnieuw toe te passen. Dit zal helpen de zwelling naar beneden te houden.

6 Neem over-the-counter pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen, als je pijn.

Hints

  • Zie een arts als je ziet tekenen van infectie, zoals roodheid, pus, tederheid of koorts.
  • Waterstofperoxideoplossing kan verbranden. Een beetje bruisen reactie is normaal.
  • Vermijd zoute of citrus voedingsmiddelen die zou kunnen steken.