Hoe om te genezen acne veroorzaakt door stress

Hoe om te genezen acne veroorzaakt door stress

Stress niet direct acne veroorzaken, maar uit onderzoek blijkt het kan de huidziekte verergeren. Standford University onderzoekers bestudeerden 22 studenten en ontdekten hun uitbraken waren ernstiger toen ze werden gestrest over de komende examens. De exacte reden is onbekend, maar de Acne Resource Center Online legt het kan te wijten aan verhoogde productie hormoon en een verminderde immuniteit. U kunt extra voorzorgsmaatregelen te nemen om uw acne te genezen als je weet dat stress is een factor.

Stap 1

Solliciteer over-the-counter acne behandelingen regelmatig. Acne.com raadt zoekt salicylzuur of benzoylperoxide als actieve bestanddelen. Dit minimaliseert de overtollige olie en huidcellen die erger acne door de stekker je poriën. De Mayo Clinic zegt het duurt tussen de vier en acht weken voor acne behandelingen om te werken. Ze moeten consequent worden toegepast, zelfs als u geen onmiddellijke verbetering te zien.

Stap 2

Ga naar bed op een redelijk uur en genoeg slaap elke nacht. Acne.com legt een goede nachtrust is een stress verloopstuk. Voldoende slaap versterkt ook je immuunsysteem, zodat het bacteriën die bijdraagt ​​aan uitbraken puistje kan vechten.

Stap 3

Oefening regelmatig en douche daarna. Lichamelijke activiteit, zoals wandelen, hardlopen, aerobics en yoga is goed voor stress management, maar het werkt zich in het zweet. De Mayo Clinic waarschuwt zweet irriteert acne en kan verergeren. Das je haar terug als het is lang, zodat het niet over je gezicht en val zweet komt te hangen. Neem een ​​douche zo spoedig mogelijk na de training.

stap 4

Ontspan je lichaam en geest met meditatie, visualisatie oefeningen of progressieve ontspanning van de spieren. Het doen van ten minste één van deze activiteiten elke dag brengt uw stress niveau, adviseert de Help Guide zelfhulp website. U kunt de aankoop meditatie-cd of download geleide meditaties en visualisaties voor draagbare muziekspelers. U kunt eenvoudig doen progressieve ontspanning van de spieren in je eentje. Ga liggen comfortabel en draai en te ontspannen elke spiergroep, die de spanning gedurende enkele seconden voordat u deze los.

waarschuwingen

  • Stress kan veroorzaken of verergeren andere lichamelijke problemen naast acne. Help Guide waarschuwt het kan leiden tot problemen met de spijsvertering, gewichtstoename, depressie, eczeem en andere huidaandoeningen, spierpijn en hart-en vaatziekten.

Tips

  • Uw arts kan antibiotica voorschrijven als stress interfereren met uw immuniteit en u problemen ondervindt met acne veroorzakende bacteriën. De Mayo Clinic legt orale antibiotica te combineren met topische behandelingen. Ze zullen alleen worden gebruikt totdat uw acne begint op te helderen, omdat langdurig gebruik kan de bacterie op te bouwen immuniteit.