Hoe om te gaan met kanker gemetastaseerde borstkanker

Metastatische borstkanker betreft de verspreiding van kanker van de borst naar verschillende gebieden van het lichaam. Voorkomende plaatsen van metastase zijn de long, hersenen, lever, borstwand, lymfeklieren en botten. Omgaan met borstkanker die zich heeft verspreid is emotioneel en fysiek uitdagend. Overlevenden van metastatische borstkanker moeten leren om te gaan met ernstige psychische en fysieke obstakels, tijdens een poging om een ​​hoopvolle houding ten opzichte van de beschikbare opties en de behandeling te behouden.

instructies

Omgaan met kanker gemetastaseerde borstkanker

1 Onderzoek Behandeling Opties

Beslis welke behandelingen precies bij u passen. Bespreek uw behandeling opties en behoeften van uw verschillende artsen. Vraag tweede en derde adviezen indien gewenst. U verdient de beste behandeling die je kunt krijgen. Veel behandelingen zijn beschikbaar om u, afhankelijk van uw type metastase. Als je pijn, wees niet bang om te vragen voor pijnbestrijding medicatie. Inschrijven in klinische studies als belanghebbende.

2 Ontwikkel copingmechanismen

Omgaan met metastatische borstkanker is een zeer individueel proces voor elke persoon. Oefen zelfzorg door jezelf te houden, precies zoals je bent. Je bent een mooi mens en verdienen te worden verzorgd. Socialiseren en het ontvangen van steun van vrienden, familie en buren kunnen je coping-vaardigheden te verbeteren. Het bijwonen van steungroepen of het bezoeken van online chat rooms met andere overlevenden van kanker kan de isolatie verminderen. Praten met professionals, zoals maatschappelijk werkers, psychologen, religieuze leiders en medische professionals kan nuttig zijn. Het uitoefenen op je eigen niveau van bekwaamheid kan stress te verlichten, en verbetering van de algehele welzijn. Misschien wilt u registreren voor een online of in persoon "Ik kan omgaan" koers door de American Cancer Society. Vind een manier van omgaan die voor u werkt.

3 Welkom Bijstand

Toestaan ​​dat anderen om je te helpen. Wanneer buren of vrienden vragen wat zij kunnen doen om te helpen, laat ze weten wat je nodig hebt. Hulp kan komen in de vorm van het kijken naar de kinderen, emotionele steun, maaltijden, grasmaaien, vervoer naar afspraken en boodschappen te doen. Vrijwilligers organisaties en kerken zijn mogelijke bronnen van steun.

4 Bereid

Voorbereiding voor het onbekende kan ongemakkelijk op het eerste, maar kan stress te verlichten voor jezelf en anderen in de toekomst. Het ontwikkelen van een plan voor ziekenhuisopnames en behandelingen. Beslissen wie zal de zorg voor u, uw kinderen en uw huisdieren als je ziek bent. Maak een testament en een levend wil. Een testament beschrijft wie zal de zorg voor je kinderen als je overleden en wie erft uw financiële activa. Een levend zal stelt u in staat om te beslissen wie medische beslissingen voor u maken, moet u zich terminaal ziek. Dit kan u gemoedsrust geven als je de ziekte blijft om vooruitgang te boeken.

5 Hope

Hope ondersteunt ons in tijden van tegenspoed. Vergeet niet, de ontwikkeling van nieuwe behandelingen en klinische proeven blijven hoop en bemoediging dat metastatische borstkanker kan worden verslagen bieden. Indien u interesse hebt, zoek voor klinische proeven op http: //www.cancer.gov.clinicaltrials/search/ .

Hints

  • Pas op voor onethische mensen of bedrijven die proberen te profiteren van uw conditie te nemen door de verkoop van onbewezen, dure behandelingen.