Hoe om te gaan met een Self-Centered Teen stiefdochter

Hoe om te gaan met een Self-Centered Teen stiefdochter

Stap-ouderschap een tiener vaak voelt als het lopen van een circus koord door de sniper vuur zonder het applaus aan het eind. Ouderschap experts Gina Kemp, MA, Jeanne Segal, Ph.D., en Lawrence Robinson Helpguide.org opmerken dat tieners vaak worstelen met het mengen van gezinnen dan jongere kinderen die typische egocentrisch gedrag verergeren tot iets ondraaglijk. Echter, als je je tanden bijten en het te dragen, bent u niet het doen van uw stiefdochter geen gunsten. Immers, zou je een werknemer die je de manier waarop ze behandelen je behandeld ontslaan. Werk samen met uw partner een plan dat u met het respect dat u verdient en leert haar de vaardigheden die ze nodig heeft te ontwikkelen.

Stap 1

Begrijp dat normaal ontwikkelende kinderen en jongeren vaak lijken egocentrisch. De ontwikkeling van een identiteit los van de familie vraagt ​​veel intern gericht. Als uw stiefdochter is net als de meeste tieners, kan ze bezig met zichzelf verschijnen als ze vergelijkt elke actie, denken en verlangen met die van haar collega's of een geïdealiseerde volwassene. Dit vergelijken en het contrast spel helpt haar uit te groeien tot de vrouw die ze wil worden, maar het kan ook frustrerend zijn als ze lijkt niet bereid om aan de behoeften van de mensen om haar heen te overwegen. Gebruik haar verlangen om te groeien als een instrument om te helpen haar te zien hoe haar gedrag gevolgen anderen door het hebben van haar voorstellen wat een leraar, collega of medewerker zou denken van haar gedrag. Focussen op het aanleren van haar leven-vaardigheden voor het werken met moeilijke mensen buiten de familie kan de emotionele spanning van het mengen van uw gezin, terwijl het verminderen van een aantal van haar egocentrische neigingen te verspreiden.

Stap 2

Werk samen met uw echtgenoot om huisregels te ontwikkelen. Het duurt vaak vele jaren voor tieners om lief te hebben en vertrouwen een nieuwe ouder genoeg om haar begeleiding te accepteren. Dit betekent echter niet ontkennen uw behoefte aan respect. Uw echtgenoot kan u helpen erachter te komen een set van de verwachtingen die het mogelijk maken uw stiefdochter om deel te nemen in het gezin het leven op een manier die zinvol is voor haar op basis van eerdere regels, terwijl het helpen van haar leren accepteren en respecteren uw behoeften. Bijvoorbeeld, als ze gewend aan het eten wanneer ze honger heeft en je probeert te familiediners vast te stellen, samen met uw partner om dit compromis, dat ze eet met u op bepaalde avonden of zit met de familie, zelfs als ze al gegeten. Dan praten met haar over haar behoefte aan onafhankelijkheid en uw behoefte voor familie tijd, zodat ze begrijpt dat ze niet wordt gestraft.

Stap 3

Focus op het ontwikkelen van empathie. Terwijl een bepaalde hoeveelheid van de actieve aandacht zorgt ervoor dat uw tiener om haar sterke punten te benadrukken en verbeteren haar zwakheden, ouderschap expert Michele Borba, Ed.D suggereert dat egocentrische, respectloos tieners mogelijk te maken met de vaardigheden die ze nodig hebben om de ontwikkeling van gezonde volwassen relaties te ontwikkelen. Als een stiefouder, speel je de waardevolle rol van een nieuwe persoon die ze moet leren om samen met. Het helpen van haar te begrijpen hoe je je voelt als ze egoïstisch gedraagt ​​illustreert hoe haar gedrag gevolgen al die om haar heen. Terwijl ze extra moeilijk kan zijn in een poging om u te duwen uit haar leven, kan je doorzettingsvermogen haar helpen te leren om u niet alleen de liefde, maar een moeilijke baas of in-law in haar toekomst. Vertel haar hoe haar gedrag voelt u zich en vraag haar voor te stellen hoe ze zich zou voelen als een vriend haar de manier waarop ze je behandelt behandeld. Ze kan je geen antwoord, maar ze zal je gehoord hebt en hopelijk zal ze een deel van wat je zegt te internaliseren.

stap 4

Verdedig je rechten. Als lid van de familie hebt u bepaalde rechten en het is in het belang van uw stiefdochter's - niet om uw eigen te noemen - aan te dringen op hen. Onder andere dingen, hebt u het recht respectvol en vriendelijk te behandelen, het recht op een maaltijd afronden, het recht op hebt je spullen met rust gelaten en het recht op privacy. Als ze duwt, herinneren haar dat haar toekomstige huisgenoten dezelfde rechten hebben en dat ze misschien niet willen dat ze ook niet. Werk samen met uw echtgenoot deze verwachtingen duidelijk samen met de gevolgen voor hen het schenden van te maken. Erken dat opgroeien moeilijk is en dat ze soms nodig hebt om egoïstisch handelen, maar dat haar behoeften niet vervangen jouwe. Omgekeerd, bevestigen dat zij dezelfde rechten en je zal ze, zolang ze respecteert de jouwe te respecteren. Alleen jij weet waar uw bottom line is. Verduidelijken dit met uw echtgenoot en dan werken samen om een ​​nieuwe set van huishoudelijke regels die al uw behoeften vast te stellen, zodat je minder misbruikt voelt en je stiefdochter leert een aantal waardevolle relationele vaardigheden. Het kan betekenen dat ze de afwas doet na een uur van sms, maar als ze hen doet zonder een gevecht zul je een actieve deelnemer hebben opgedaan in uw familie routine.