Hoe om te controleren de Spark op Outboard Motor Coils

U hoeft niet een dure machine nodig om de vonk over buitenboordmotor spoelen controleren; u een apparaat dat is waarschijnlijk al in uw winkel, een digitale multimeter nodig. De multimeter zal u voorzien van de weerstand van de spoel. Je weet dat alles te controleren voordat je kijkt naar de spoel en die als alles in orde is het probleem kan de spoel zijn. Als de spoel niet uitchecken, vervang dan de spoel.

instructies

1 Koppel de primaire draad van de bobine.

2 Draai de keuzeschakelaar van de digitale multimeter om de weerstand schaal. Primaire weerstand tussen de oranje coil lead die binnenkomt vanaf de cd / Ignition module en de zwart / witte grond draad. De rode positieve meter kabel moet verbinden met de oranje spoel lood, terwijl de zwarte negatieve meter kabel wordt aangesloten op de grond. Stator moet minder zijn dan 1 ohm.

3 Laat de zwarte meter voorsprong op de zwarte / witte ondergrond, en verplaats de rode meter voorsprong op de bougiekabel om secundaire resistentie te controleren. De meter moet blijken tussen 3000 ohm en 4000 ohm. Vervang de spoel als de weergegeven waarden groter of kleiner dan aangegeven. Sluit de primaire draad.

Hints

  • Koppel de negatieve kabel van de accu voordat u onderhoudswerkzaamheden aan uw buitenboordmotor om elektrische schokken of per ongeluk starten te voorkomen. Verwijder de moer uit de negatieve post met een 5/16-inch box-end moersleutel. Til de kabel van de accu, verplaatsen buiten de accubak en sluit het deksel van de accubak.