Hoe om te concurreren in Blind Archery

Boogschieten voor blinden begon in Europa in de vroege jaren 1970 en is gestaag gegroeid. De International Blind Sports Association (IBSA) onlangs erkend als een officiële sport voor blinden en atleten kan binnenkort in staat zijn om te concurreren in blinde boogschieten op de Paralympics. Alle erkende internationale wedstrijden worden uitgevoerd in het kader van de door de International Archery Federation (FITA) voor regelmatig evenementen, behalve voor adaptieve apparatuur voor het oog en veiligheidsregels dezelfde regels. Blind schutters strijden in vier klassen, variërend van B1 (geheel blind) tot en met VI Open (met inbegrip van mensen met een verminderd gezichtsveld). De volgende stappen beschrijven de procedure om te concurreren in blinde boogschieten onder IBSA regels voor de B1 klasse concurrentie.

instructies

1 Het opzetten van adaptieve hulpmiddelen. Normaal worden deze onder de voet Locater en een voelbare gericht apparaat. De tactiele gericht apparaat is een stand met een verstelbare verlenging eindigt in een klein pad (maximale grootte 2 cm). Dit wordt geplaatst net achter de schietpartij lijn waar hij de boogschutter zal begeleiden. De voet Locater zijn gepositioneerd op de schietbaan lijn zodat de schutter zijn / haar houding kan nemen op het juiste moment.

2 Pas de tactiele gericht apparaat. Samen werken de schutter en spotter pas de tactiele verstelinrichting zodat wanneer de schutter is gericht op het midden van het doel, de pad raakt een punt op de rug van de hand of boog onder de elleboog. Deze aanpassingen kunnen doorgaan tot het signaal aan beginnen schieten de eerste ronde van pijlen.

3 Begin de eerste schietpartij round. Zodra het startschot wordt gegeven, moet de spotter terug naar de spotter lijn stap één meter achter de schutter. De rondes bestaan ​​uit drie 36 pijl rondes plus een head-to-head ronde van 12 pijlen afgevuurd op een doel 30 meter (98 voet) afstand.

4 Wacht tot de spotter om de pijl staking na elk schot te melden. Behalve voor veiligheidswaarschuwingen, kunnen geen andere hulp worden verleend en er geen gesprek is toegestaan ​​totdat de ronde is voltooid.

5 Pas de tactiele gericht apparaat. Na elk schot kan de schutter het tactiele gericht apparaat op basis van het rapport van de spotter te passen. Echter, anders dan waarin het resultaat van de opname spotter kan helpen bij deze aanpassingen.

6 Aan het eind van elke schietpartij rond, in overleg met de spotter en de nodige aanpassingen. Tijdens deze 'schieten eindigt, "de spotter is toegestaan ​​om de schutter te staan ​​totdat het signaal wordt gegeven voor de volgende ronde te beginnen.

Hints

  • De procedure om te concurreren in blinde boogschieten in de B2 / 3 (slechtzienden) en VI Open (B2 / 3 plus verminderde gezichtsveld) klassen zijn vergelijkbaar met de stappen voor B1 competitie. Het belangrijkste verschil is het adaptieve apparaat gebruikt. De meest voorkomende is een vizier (een vergroting lens of prisma gemonteerd op de boeg) aan visueel gehandicapten boogschutter helpen.