Hoe om te bepalen Foot Pronatie

Hoe om te bepalen Foot Pronatie

Pronatie gebeurt er als uw voet rolt naar binnen en vlakker tijdens het wandelen of hardlopen. Sommige pronatie is normaal, maar teveel pronatie kan leiden tot voet, knie, enkel en heup blessures. Supinatie of "Onderpronatie," er gebeurt wanneer uw gewicht wordt ondersteund op buitenrand van de voet. Met supinatie, zou u niet voldoende natuurlijke demping met elke stap te krijgen, Mark Fenton schrijft in "The Complete Guide to Walking." De juiste schoenen kunnen problemen op te lossen, maar eerst moet je overpronatie van je voet vast te stellen. In het algemeen zijn mensen met een hoge bogen hebben meer kans op supinatie problemen hebben, en mensen met een 'platvoeten' vaker overmatige pronatie, North Dakota State University verklaart. U kunt het beste is om een ​​sport-geneeskunde podoloog te bezoeken, maar u kunt ook een aantal tests thuis voet pronatie te bepalen.

Shoe Methode

Stap 1

Onderzoek een paar van uw oude wandel- of loopschoenen. Vind de slijtage patroon op de zolen van je schoenen.

Stap 2

Kijk voor overmatige slijtage aan de binnenkant van de rand van de zool is. Als dit bestaat, heb je overpronatie. Deze voet patroon komt vaker voor dan het patroon voor te veel supinatie. Kies een nieuw paar schoenen die een rechte Eindelijk hebben. De laatste is de vorm van de stof - in het algemeen metaal of hout - dat je schoen rond wordt gebouwd, NDSU merkt.

Stap 3

Seek overmatige slijtage aan de buitenrand van je zool na het uitsluiten overpronatie. Als dit bestaat u een supinator of Onderpronatie, patroon. Kopen schoenen met extra demping en een gebogen laatste als je een supinatie patroon.

stap 4

Kies schoenen voor een normale pronatiepatroon als u een slijtage-patroon dat loopt van de buitenrand van de hiel van je zool naar het midden van de zool bij de voorvoet. De meeste mensen hebben dit soort voet patroon, volgens NDSU. Uw schoenen moeten een semi-gebogen Eindelijk hebben.

Wet Foot Methode

Stap 1

Haal je hele voet nat. De "wet test" is de meest voorkomende methode voor het bepalen van de voet pronatie, volgens de Running Warehouse website.

Stap 2

Stap op een bruine boodschappentas, een papieren handdoek of een ander plat oppervlak. Zet je hele gewicht op je voet, adviseert NDSU.

Stap 3

Kijk om te zien of uw hele voet wordt geschetst. Als dat zo is, beschouw jezelf een overpronator.

stap 4

Bekijk de footprint om te zien of er geen of weinig van het midden van je voet toont op het oppervlak. Als dit het geval is, heb je een supinatie patroon.

stap 5

Uitsluiten zowel overpronatie en supinatie als de helft van je boog toont in uw voetafdruk patroon, adviseert NDSU.

Tips

  • Raadpleeg uw arts als u aanhoudende of overmatige pijn in de voet.

Wat je nodig hebt

  • Oude hardlopen of wandelen schoen
  • Water
  • Vlakke ondergrond, zoals een bruine tas