Hoe om opnieuw te kalibreren een CPAP

Een CPAP is een stuk van de medische apparatuur die mensen helpt met hun respiratoire functies. De CPAP geeft de patiënt met continue positieve luchtdruk die helpt om de luchtwegen van de patiënt open en de lucht vrij stromen. CPAP machines worden beschouwd als medische apparatuur en als zodanig is het aanbevolen dat patiënten niet proberen om grote reparaties aan de apparatuur. Echter, als de CPAP machine produceert warme lucht die is ongemakkelijk, er zijn een aantal stappen die de patiënt kan nemen om de situatie recht te zetten.

instructies

1 Zit de CPAP in een heldere omgeving.

2 Controleer het filter op de CPAP en controleer of er niets opleggen of belemmeren van de doorstroming van de lucht in het filter.

3 Gebruik een zuigslang en vacuüm eventueel stof of haren die zich hebben verzameld tussen de sleuven die leiden tot de filter op de CPAP.

4 Verwijder de oude filter en vervang door een nieuw filter. Let erop het filter is helemaal op zijn plaats gedrukt.

5 Voeg een tweede stuk buis van het masker naar de CPAP machine, zodat de lucht om verder te reizen en af te koelen voorafgaand aan het bereiken van de patiënt.

Hints

  • Het is niet aan te raden voor een patiënt om te proberen en te doen aan grote herstellingswerken aan een CPAP-machine. Het is een medisch apparaat en moet worden onderhouden door gekwalificeerde reparateurs.