Hoe om gezuiverd water te maken als je verdwaald bent in het wild

Hoe om gezuiverd water te maken als je verdwaald bent in het wild


De beschikbaarheid van voedsel en drinkwater mag geen acuut probleem vormen voor de voorbereide wandelaar die verdwaald is in het wild. Wanneer onvoorbereid wandelaars krijgen verloren of als de supplies bijna leeg zijn, kan eenvoudige survival vaardigheden, zoals waterzuivering betekenen leven of dood. Bij het ontbreken van gemeenschappelijke zuivering spullen zoals jodiumtabletten of bleekmiddel, kan zonne-distillatie de enige manier om schoon water te verkrijgen.

instructies

1 Zoek een gebied met vochtige grond. Kijk voor een gezonde vegetatie in een schaduwrijke plek. Goede groei en beplanting stallatie de waarschijnlijke aanwezigheid van vocht in de bodem.

2 Een gat graven zo breed als uw container en de container in het gat te plaatsen, goede kant naar boven. Diepte hangt af van het terrein, graven werktuigen beschikbaar en vochtgehalte van de bodem. Droger voorwaarden betekenen een langere wachttijd tot drinkbaar water te halen.

3 Stretch plastic over het gat. Elke plastic zal volstaan, met inbegrip van een stuk zeil, plastic tas of rugzak voering, die het heeft geen gaten, scheuren of andere defecten. Bevestig de randen van de kunststof met rotsen, losse grond of andere materialen die helpen een afdichting over de opening.

4 Plaats een kleine rots in het midden van de kunststof. Het doel is om een ​​trechter door te verzwaren de plastic vormen.

5 Bewaken van de container regelmatig voor water. Als de temperatuur onder de kunststof toeneemt, wordt vocht uit de bodem verdampen en als condens aan de onderzijde van de kunststof. De trechtervorm zorgt waterdruppels langs de onderzijde van de kunststof en lekkage in de houder, in plaats van het absorberen weer op blootgelegde grond.

Hints

  • Schaduw zorgt bodem met een hoog vochtgehalte, maar zonlicht helpt de snelheid van de temperatuurstijging die nodig zijn om condensvorming.
  • Solar destillatie duurt langer dan enige andere vorm van zuivering, maar de minste materialen.
  • Als andere opties, zoals koken of het toevoegen van zuivering chemicaliën bestaan, na te streven deze opties eerst.
  • Andere primitieve opties voor het reinigen van water in het wild bestaan. Zuiveren door filtreren water door stof en zand, bijvoorbeeld, verwijdert afzettingen en andere verontreinigingen. Filtering niet micro-organismen, bacteriën of chemische verontreinigingen elimineren. Destillatie is de veiligste optie primitief.