Hoe om gewicht te verliezen zonder Eierstokken

Hoe om gewicht te verliezen zonder Eierstokken

Na een hysterectomie waarbij de eierstokken zijn verwijderd, veel vrouwen op gewicht als gevolg van hersteltijd en hormonale veranderingen. Terwijl het voorkomen van gewichtstoename en extra verliezen overgewicht kan lastig zijn, is het mogelijk door een paar veranderingen in levensstijl.

Stap 1

Kies een of twee veranderingen in levensstijl te werken en vervolgens een paar in een week, in plaats van drastisch veranderen van gewoonten nachts, die moeilijk te onderhouden.

Stap 2

Verlaag je calorie-inname met 300 calorieën per dag. Knip voortdurend snacken gedurende de dag, wat leidt tot onnodige overeten. Eet alleen wanneer ze honger hebben en aandacht besteden aan de signalen die je lichaam stuurt u.

Stap 3

Kies verse, rauwe groenten en fruit, in tegenstelling tot juiced, verwerkt, gekookt of ingeblikt. Volle granen, onverwerkte of ongeraffineerde, zijn de gezondste vormen van de broodnodige koolhydraten. Elimineren suikers, zouten en vet, gefrituurd voedsel uit je dieet ook. Als je vlees eet, kies dan mager, bij voorkeur wit vlees, om te helpen bij gewichtsverlies.

stap 4

Verhoog de lichamelijke activiteit tot 200 calorieën per dag. Dit is moeilijk tijdens de herstelperiode na een operatie, maar gezonde oefeningen kunnen worden ontwikkeld zodra het herstel is voltooid. Praat met uw arts over wat is een gezonde, haalbare oefening routine voor uw persoonlijke conditie en gezondheid.

stap 5

Begin langzaam en geleidelijk op te bouwen tot een meer intense routine. Bijvoorbeeld, ga twee keer per week lopen voor 10 minuten de eerste week, voeg dan nog een dag en vijf minuten tot je loopt vijf tot zes dagen per week gedurende 30 minuten, inclusief een wandeling een steile heuvel. Zwemmen en wandelen zijn twee van de beste vormen van lichaamsbeweging voor je lichaam.

stap 6

Word lid van een klasse bij uw plaatselijke sportschool of rec center, of bouw je eigen persoonlijke routine om thuis te doen als het weer slecht is. Vergeet niet dat elke oefening is beter dan helemaal geen. Hier vind je een oefening maatje om de motivatie te verhogen.

stap 7

Ontspannen. Wanneer het lichaam wordt benadrukt, produceert cortisol, een hormoon dat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van buikvet. Zelfs nadruk over winnen of verliezen van gewicht kan cortisol produceren. Leer om te ontspannen en neem een ​​paar keer diep adem.

stap 8

Get voldoende slaap om de hormonen ghreline en leptine in je lichaam, die verantwoordelijk is voor gevoelens van honger en weten wanneer te stoppen, respectievelijk te reguleren. Wanneer het lichaam genoeg slaap niet krijgt, het voelt honger de hele dag, vaak hunkeren naar ongezond voedsel. Dit kan leiden tot lange termijn gewichtstoename. Gemiddeld worden zeven tot negen uur slaap per nacht nodig.

waarschuwingen

  • Praat met uw arts voordat u begint met een dieet of lichaamsbeweging regime om te bepalen wat voor u veilig is.