Hoe om fit te blijven met Sacroiliitis

Hoe om fit te blijven met Sacroiliitis

Sacroiliitis is een ontsteking van de SI-gewricht, waarbij de heupbeenderen zijn verbonden met het heiligbeen en wervelkolom. Het veroorzaakt lage rugpijn, die soms heel ernstig. Het is gekoppeld aan gewrichtsontsteking van de wervelkolom, maar ook als gevolg van infectie, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of jicht. Diagnostische beeldvorming, zoals röntgenstralen, kan vernauwing van de gemeenschappelijke ruimte, erosie van het bot in het gebied, gezamenlijke fusie of verharding van de ligamenten tonen. Dit kan een chronische aandoening geworden, en het is belangrijk om fitness zoveel mogelijk te handhaven. Het handhaven van spierkracht ondersteunt de SI gewrichten, en het vergroten van de flexibiliteit maakt het bukken, tillen, staan, zitten en lopen minder pijnlijk.

Stap 1

Wanneer de symptomen zijn acute, tot 20 minuten meerdere malen gelden ice packs op de pijnlijke plek per dag. Na twee of drie dagen, over te schakelen naar warmte te warmen om te helpen de spieren in de pijnlijke plek te ontspannen, op basis van de Universiteit van Cincinnati. Solliciteer warmte aan de omgeving voordat doen rekoefeningen, en ijs toe te passen daarna om pijn te verminderen en ontsteking te voorkomen.

Stap 2

De universiteit van Cincinnati beveelt ook een regelmatige routine van oefeningen die zal bijdragen aan de versterking van de spieren en de gezamenlijke functie in het pijnlijke gebied te verbeteren en flexibiliteit te behouden. Aanbevolen activiteiten zijn rekoefeningen, zwemmen en wandelen om de coördinatie te verbeteren en de juiste houding en spierbalans ontwikkelen.

Stap 3

Vermijd activiteiten die je pijn verergeren. Deze omvatten zit of staat voor langere tijd of traplopen, volgens de Mayo Clinic. Als je gaat zitten voor een lange tijd, het werken op de computer bijvoorbeeld, opstaan ​​en regelmatig bewegen. Als u lang staan ​​in de rij bij de bank bijvoorbeeld bewegen in plaats van stilstand de hele tijd. Activiteiten die je pijn verergeren kan leiden tot spierspasmen en maken het moeilijk om regelmatig te bewegen.

stap 4

Leren en de praktijk van yoga om flexibiliteit te verhogen en versterken van uw core spieren die de SI-gewricht te ondersteunen.

Tips

  • Vraag uw arts voor specifieke aanbevelingen voor de oefening. Uw arts kan ook adviseren over-the-counter pijnstillers.

Wat je nodig hebt

  • ice packs
  • warmte packs