Hoe om essentiële oliën uit Fruit Extract

Hoe om essentiële oliën uit Fruit Extract


Etherische oliën die behoren tot de citrus familie - met inbegrip van citroen, limoen, bergamot, grapefruit en zoete sinaasappel - zijn enkele van de meest gebruikte in de aromatherapie. Hoewel elke olie heeft zijn eigen unieke aromatische eigenschappen, zijn citrus essentiële oliën in het algemeen beschouwd als een revitaliserende en verheffend. Citrus essentiële oliën worden commercieel vervaardigd door op de schillen van citrusvruchten aan de aromatische vloeistof in te halen. Het is echter betrekkelijk eenvoudig, hoewel meer tijdrovend, essentiële olie uit vruchten thuis met behulp van een proces genaamd enfleurage.

instructies

1 Giet de olijfolie in de pot.

2 Scheer de buitenste schil van de door u gekozen fruit met behulp van een citroen zester of dunschiller, tot je 6 eetlepels dun vergeleken citrus schil.

3 Voeg de citrus schil om de olijfolie. Roer goed met een glazen roerder.

4 Maak de deksel van de pot stevig en laat gedurende 48 uur in een zonnige vensterbank, schudden elke 12 uur om de schil te waarborgen wordt volledig bedekt door de olie.

5 Zeef de inhoud van de pot door een kaasdoek of een stuk ongebleekt mousseline in een glazen schaal na 48 uur. Gooi de schil.

6 Vul de pot met de citrus infuus olie en voeg nog eens 6 eetlepels citrus schil.

7 Herhaal de stappen een paar keer of totdat de gewenste sterkte wordt bereikt, het toevoegen van nieuwe citrus elan aan de gerecycleerde olie elke keer.

Zeef de 8-citrus infuus olie voor een laatste keer en giet het in een luchtdichte donkere fles glas opslag.

Hints

  • De houdbaarheid van uw citrus essentiële olie is zes tot 12 maanden indien bewaard in een luchtdichte container in een donkere, koele plaats.
  • Als een gids bij benadering, zes eetlepels schil komt neer op drie grote citroenen of drie grote sinaasappels of twee middelgrote grapefruits.
  • Olijfolie kan zijn gesubstitueerd met saffloerolie, canolaolie of sesamolie voor algemeen gebruik. Gebruik amandelolie voor cosmetica.
  • Voer een huid patch test om te controleren op mogelijke allergische reacties op uw zelfgemaakte essentiële oliën. Verdun de etherische olie in een geschikte drager olie, zoals jojobaolie, en gelden voor een klein stukje huid op de binnenste arm. Indien roodheid, branderig gevoel, jeuk of irritatie optreedt gedurende een periode van 48 uur, niet gebruiken.
  • Etherische oliën nooit onverdund op de huid of inwendig zonder professionele begeleiding.
  • Veel citrus essentiële oliën zijn sterk fototoxisch, wat betekent dat ze veroorzaken huid extreem gevoelig voor ultraviolette stralen worden. Vermijd blootstelling aan de zon gedurende 48 uur na het gebruik van citrus essentiële oliën op de blootgestelde delen te branden en beschadiging van de huid te voorkomen.