Hoe om een ​​kunstgebit dragen zonder pijn

Hoe om een ​​kunstgebit dragen zonder pijn

Prothesen zijn een plastic tandheelkundige apparaat gedragen om ontbrekende tanden te vervangen. Gedeeltelijke prothesen ter vervanging van een paar tanden en worden gedragen bevestigd aan bestaande tanden. Volledige prothesen zijn gemaakt in paren, de bovenste en onderste, en worden gedragen wanneer alle tanden ontbreken. Verbeteringen in het ontwerp en de fabrikant van kunstgebitten hebben geleid tot een natuurlijker en comfortabel product. Je moet niet de ervaring van pijn bij het dragen van uw kunstgebit; echter, kan pijn en andere aandoeningen van de mond het gevolg zijn van nieuwe, beschadigde of slecht passend kunstgebit.

Stap 1

Ga terug naar uw tandarts om uw nieuwe kunstgebit aangepast. Na het verwijderen van uw tanden, tandvlees en botten blijven krimpen en veranderen als ze genezen. Prothesen zijn aangebracht over een periode van een tot twee maanden voordat u ze ontvangt en moet misschien aanpassingen na de start om ze te dragen. Immediaatprothese, die vaak gedragen totdat permanente prothesen zijn voltooid, kan enkele aanpassingen helen van tandvlees vordert nodig.

Stap 2

Vraag uw tandarts over relining uw nieuwe kunstgebit. Zodra uw tandvlees genezen en u ontvangt uw permanente kunstgebitten, kunnen veranderingen in uw tandvlees en botten relining van uw kunstgebit nodig hebben om de pasvorm te corrigeren. Uw onmiddellijke kunstgebit zou ook opnieuw moet worden bekleed als uw tandvlees genezen en te veranderen. Een harde prothese relining maakt gebruik van een acryl materiaal, terwijl een zachte prothese relining maakt gebruik van een zachtere, meer flexibel materiaal voor gevoelig tandvlees.

Stap 3

Neem uw oudere kunstgebit naar uw tandarts voor onderzoek. Gemiddeld gebit laatste 5-7 jaar. Uitglijden en te klikken op uw gebit en tandvlees irritatie kan een slechte fit te geven. Uw tandvlees en botten krimpen met de leeftijd, gom richels wijken en de afstemming van uw kaken veranderingen. Loszittende kunstgebitten kan pijn, zweren, infecties en gezicht problemen veroorzaken. Uw tandarts kan bepalen of uw kunstgebit moeten worden aangepast, herleid of relined. Als uw tandvlees zeer mals zijn geworden, kan een zachte prothese relining uw pijn te verlichten. Als de prothesen zijn te oud of beschadigd is, moet u wellicht nieuw kunstgebit.

stap 4

Vraag uw tandarts als prothese stomatitis de oorzaak van uw pijn zou kunnen zijn. Stomatitis, een gist of spruw infectie van de mond, kan leiden tot pijnlijke mond en kan worden veroorzaakt door slecht passend kunstgebit of prothese die te lang gedragen. Uw tandarts gaat op zoek naar rode gebieden op uw tandvlees onder uw kunstgebit of rood gekleurd, pijnlijke gebieden in de hoeken van je mond.

stap 5

Verbeter de pasvorm van uw kunstgebit tijdelijk met prothese lijm. Solliciteer 3-4 kleine dotten van de lijm op je bovenste kunstgebit en te verspreiden over 3-4 schar gelijkmatig rond de binnenkant van de onderprothese. Terwijl de lijm het kunstgebit in je mond meer veilig te houden en te verminderen tijdelijk de pijn, zal het niet juist een slechte pasvorm. Zie uw tandarts zo snel mogelijk over de prothese pijn.

stap 6

Gebruik een actueel orale pijnstillende zalf op je tandvlees om pijn te verlichten totdat u een tandarts over uw gebit zien. Als uw arts het gebruik van de zalf goedkeurt, haar vragen welk product het beste is voor u te gebruiken rekening houdend met uw medisch dossier en eventuele medicijnen die u neemt.

stap 7

Zorg voor je gebit goed te om ervoor te zorgen dat ze behouden hun vorm. Kunstgebit kunnen hun vorm verliezen als je hen in staat stellen om uit te drogen. Laten weken in heet water kan kromtrekken veroorzaken. Deze veranderingen de pasvorm van kunstgebitten en kan leiden tot pijn. Als niet uw kunstgebit dragen, bewaar ze in een bak met water of een prothese schoner oplossing.

waarschuwingen

  • Slecht passende kunstgebitten, waaronder die in de behoefte van relining, verhogen het risico van infectie door eroderen je botten en weefsels sneller. Praat met uw arts voordat u een pijn zalf op je tandvlees.

Tips

  • Een volledige prothese set duurt ongeveer vijf jaar. Veranderingen in uw botstructuur en de verdeling van de prothese materialen resulteert in een slechte pasvorm. Hard prothese rebasings de meest contact tussen kunstgebit en uw tandvlees voor een betere greep.

Wat je nodig hebt

  • Kunstgebit cup
  • Prothese reinigingsmiddel
  • kunstgebitkleefstofsamenstelling
  • Topical orale pijn zalf