Hoe om de kans op het ontwikkelen van bloedstolsels Lessen

Bloedstolsels worden gevormd door het lichaam na een verwonding. Bloedcellen en fibrine stands komen samen en maken een groepje om het bloeden te stoppen. Binnenkort een korstje wordt gevormd, zodat de schade kan genezen. Dit is een belangrijk mechanisme van het lichaam. Zonder de mogelijkheid om te stollen, zouden bloed mensen doodbloeden van blessures. Het probleem ontstaat wanneer het lichaam ontwikkelt bloedstolsels waar geen schade. Als een stolsel blokkeert de bloedtoevoer naar een slagader of ader, kan ernstige gevolgen hebben, zoals een hartaanval en beroerte te volgen. Daarom is het belangrijk om alles wat je kunt om onnodige bloedstolsels te voorkomen dat de vorming van te doen.

instructies

1 Praktijk gezonde keuzes. Roken is een risicofactor voor het ontwikkelen van bloedstolsels, want het veroorzaakt bloedvaten krimpen en uitharden. Voeg roken een ongezonde voeding en je bent upping uw kans op het krijgen van een bloedstolsel drastisch. Verminder het vet en cholesterol tellen in voedsel dat je eet en stoppen met roken.

2 Oefening regelmatig. Een normale trainingsschema zal de bloedsomloop te verbeteren en u helpen om een ​​gezond gewicht te behouden. Beide zijn zeer belangrijk in de strijd tegen bloedstolsels. Onbeperkte bloedstroom en een goede bloedsomloop maken het minder waarschijnlijk om bloedstolsels te vormen. Het handhaven van een gezond gewicht betekent dat uw organen worden niet omringd door vet en plaque zal zeer waarschijnlijk niet te vormen in de slagaders.

3 Bewegen vaak. Tijdens lange ritten zorg ervoor dat je pauzes te nemen om rond te lopen. Op het vliegtuig ritten waar het niet mogelijk is om daadwerkelijk rond te lopen, doe been oefeningen in uw stoel. Langdurig zitten en gebrek aan beweging zijn een van de belangrijkste oorzaken van bloedstolsels.

4 Neem voorzorgsmaatregelen na de operatie. Kleine bloedstolsels kan tijdens chirurgie worden gevormd. Als je eenmaal in het herstel, kan de arts voorschrijven anticoagulantia. Neem ze zoals voorgeschreven. Zorg er ook voor om zo veel mogelijk te bewegen. Als beweging niet is toegestaan, zijn er compressie manchetten rond de benen worden geplaatst om verkeer die kunnen worden gestimuleerd. Liegen absoluut nog steeds na de operatie is een zeer eenvoudige manier om bloedstolsels te krijgen. Zorg ervoor dat je beweegt.

5 Draag steunkousen als u gevoelig voor bloedstolsels zijn. Mensen die op hun voeten veel soms ontwikkelen van spataderen. Spataderen breder dan normale bloedvaten leiden en meer risico voor de vorming van bloedstolsels. Het dragen van steunkousen helpt bij de circulatie bij mensen met spataderen.

6 Vertel uw arts over eventuele voorwaarden die je hebt. Er zijn vele aandoeningen die toe te voegen aan uw kansen op het ontwikkelen van bloedstolsels. Praat met uw arts over al uw omstandigheden en symptomen, zodat hij de juiste medicijnen en levensstijl veranderingen die zal helpen voorkomen dat je het krijgen van bloedstolsels kan voorschrijven.

7 Wees proactief met uw gezondheid en volgt u de bovenstaande stappen. Door dit te doen zal sterk verminderen uw kansen op het ontwikkelen van bloedstolsels.

Hints

  • De anticonceptiepil verhogen je risico op het ontwikkelen van bloedstolsels.
  • Leeftijd verhoogt het risico op het krijgen van bloedstolsels.
  • Zwangerschap verhoogt het risico op het ontwikkelen van bloedstolsels.
  • Mensen met een auto-immuunziekten zijn een groter risico op bloedstolsels.
  • Mensen met kanker en inflammatoire darmziekten lopen een groter risico op bloedstolsels.
  • Interne bloedstolsels worden soms gevormd na auto-ongelukken.