Hoe om de bijwerkingen van Colon Cancer Treatment Beheer

Hoe om de bijwerkingen van Colon Cancer Treatment Beheer


Colonkanker tast het slijmvlies van het colon en rectum of de dikke darm. Afhankelijk van het stadium van uw kanker en het aantal poliepen u hebt, kunt u agressieve behandeling die vervelende bijwerkingen veroorzaakt vereisen. Deze bijwerkingen van de behandeling kan vaak worden beheerd met de juiste begeleiding en therapie.

instructies

1 Bespreek uw situatie met uw arts en vraag schriftelijke informatie dat alle mogelijke bijwerkingen en de bijbehorende management strategieën details. Bijvoorbeeld, als u chemotherapie of bestraling ondergaan, verlies van eetlust en significant haaruitval zijn mogelijk. Die ondergaan immunotherapie kan allergische reacties of een daling van de bloeddruk ervaren.

2 Verwacht een vertraging. De meest voorkomende bijwerking van de behandeling van darmkanker is vermoeidheid. Zowel de ziekte zelf en de behandeling draag je naar beneden. Eet voedsel hoger in vitaminen en laat u korte dutjes te nemen. In het algemeen moet u uw dagelijkse activiteit te verminderen.

3 Besteed aandacht aan wat je eet. In aanvulling op het eten van gezond voedsel, moet je grote maaltijden en warme gerechten (warm in de zin van zowel de temperatuur en smaak) te vermijden. Kauwen langzaam en grondig kunnen ook helpen bij de bestrijding van misselijkheid.

4 Vermijd cafeïne en alcohol, dat kan ertoe leiden dat uw lichaam om vloeistoffen te verliezen. Drink veel water om uitdroging van hevig braken en diarree af te weren.

5 Vraag uw arts om anti-emetica (medicijnen die misselijkheid en braken te verminderen) voorschrijven. Hebben ook uw arts te controleren uw andere recepten om te zien of ze verergeren bijwerkingen van de behandeling. Zo kan bloeddrukmedicijn verstoren immunotherapie.

6 Na de maaltijd, spoel je mond met warm zout water. Dit kan helpen bij het beheren zweertjes in de mond, dat kan worden veroorzaakt door chemotherapie. Zorg ervoor dat alle zweren die zich ontwikkelen met uw arts te bespreken.

Hints

  • Vraag uw arts over de mogelijkheid van een lange-termijn bijwerkingen die blijven bestaan ​​na de behandeling voorbij is. Zo zullen mensen die een permanent stoma moeten zorgen voor hun stoma en stoma.
  • Al bladerend door de behandeling van dikke darmkanker kan ertoe leiden dat u missen werk. Praat met uw werkgever over uw rechten te verlaten en voordelen worden behaald tijdens uw afwezigheid. Als u ervoor kiest om uw diagnose privé te houden, dat is ook uw rechterhand.
  • Soms zijn de bijwerkingen van de behandeling kan meer verwoestende dan de kanker zelf. Constant misselijkheid, haaruitval en seksuele disfunctie kan leiden tot depressie. Praat met uw arts over je gevoelens om te zien of een recept antidepressiva u kunnen helpen.