Hoe naar Sun Vergiftiging identificeren

Hoe naar Sun Vergiftiging identificeren


De term zon vergiftiging wordt vaak gebruikt om beschreven lichtgevoelige of allergische reacties zoals zonne uticaria (netelroos) en een aandoening die bekend staat als polymorfe lichte uitbarsting. Extreme zonnebrand zonder een allergische of immuunrespons kan ook worden betrokken. Voor sommige mensen, is er weinig UV-straling die nodig is om de zon vergiftiging symptomen te produceren, en zodra een persoon ontwikkelt zon vergiftiging kan het gemakkelijker terugkomen. Gebruik de volgende richtlijnen om te helpen u en uw arts zon vergiftiging te identificeren sneller.

instructies

1 Praat met uw arts en het verkrijgen van een aanbeveling als je een verontrustende symptomen na blootstelling aan UV te ontwikkelen. Hoewel de meeste zonnebrand en milde huidreacties verdwijnen op hun eigen, allergische reacties en extreme zonnebrand kan heel ernstig zijn. Bovendien kunnen bepaalde ziektes zoals Lupus (SLE) verward met zon vergiftiging. Een arts kan de zon vergiftiging identificeren met een evaluatie, maar in sommige gevallen bloed werk en / of foto gevoeligheid tests kunnen worden besteld.

2 Noteer hoe lang u werden blootgesteld aan de zon of UV-stralen en de vraag of de conditie van de huid aanwezig zijn op de niet-blootgestelde gebieden is. Deze informatie kan helpen met uw arts beter te identificeren zon vergiftiging zorgen en maken de benodigde aanbevelingen.

3 Identificeer zon vergiftiging die verband kunnen houden met polymorfe licht eruptie door de aanwezigheid van jeukende, rode vlekken op de ledematen, borst of nek, in het bijzonder Deze symptomen treden meestal binnen 24 uur na een aanzienlijke blootstelling aan de zon en een lichte huid mensen met een verhoogd risico. Volgens de Mayo Clinic, kan deze toestand aanhouden één tot enkele dagen en kan de aanwezigheid van blaren, kleine hobbels, pijn of brandend omvatten. Ernstiger zon vergiftiging gevallen kan rillingen, misselijkheid, hoofdpijn te betrekken. en malaise of zich ziek voelt.

4 Bedenk wat medicijnen of kruidenmiddelen u mee en zoeken naar eventuele lichtgevoelige waarschuwingen. Neem contact op met uw apotheker of arts voor meer informatie over mogelijke interacties. Enkele gemeenschappelijke daders zon vergiftiging of fotosensibiliteit omvatten sulfa drugs, antibiotica zoals doxycycline, stemmingsstabilisatoren, bloeddrukmedicijn en anti-inflammatoire geneesmiddelen.

5 Evaluatie van nieuwe producten die op de huid voorafgaand aan blootstelling aan de zon aan de zon vergiftiging beter te identificeren door externe oorzaken. Zowel de medicinale en niet-medicinale crèmes, zepen of lotions kan de huid van sommige individuen en een lijst van nieuwe producten te sensibiliseren zal helpen een arts beter te identificeren zon vergiftiging boosdoeners.

Hints

  • Neem contact op met een lokale hulpdiensten kamer als je ernstige symptomen ontwikkelen of zich zwak voelt, zijn uitgedroogd, ervaren aanzienlijke koorts, koude rillingen of pijn, ernstige blaarvorming of andere met betrekking tot symptomen.
  • De onderliggende ziekte of voorafgaand zon vergiftiging geschiedenis kan ook te maken hebben met lichtgevoeligheid. Soms echter de oorzaak van zon vergiftiging is onbekend.
  • Informatie is ontworpen voor de consument en de informatie aangeboden karakter en is niet bedoeld om medisch advies of overleg te vervangen.