Hoe naar Salt elimineren in het lichaam met Kalium

Hoe naar Salt elimineren in het lichaam met Kalium

Natrium, samen met kalium en chloride, vormen de belangrijkste elektrolyten in het lichaam. Elk van deze belangrijke voedingsstoffen noodzakelijk voor een normale lichaamsfunctie. Natrium in de vorm van zout, is overvloedig aanwezig in de menselijke voeding en overmatige inname leidt vaak tot hoge bloeddruk. Gelukkig is er een omgekeerde relatie tussen kalium en natrium die u kunt gebruiken als een manier om het natrium in het lichaam. Kalium stijgen, natrium te verlagen en vice versa. Door de consumptie van kalium-rijk voedsel of kalium supplementen, kunt u een deel van de overtollige natrium uit het lichaam te elimineren.

Hoge inname van zout

Volgens de American Heart Association, ongeveer 98 procent van de Amerikanen eten het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid natrium, met een grote meerderheid van deze afkomstig van bewerkte voedingsmiddelen. Deze overmatige inname van natrium leidt tot hoge bloeddruk, waardoor het risico op hart-en vaatziekten en beroertes verhoogt. Door het houden van uw dagelijkse inname van natrium onder 1500 mg per dag, kunt u helpen bij het verminderen van de last op uw hart. Naast het bekijken van je natrium, kalium kan dienen als een krachtig wapen in het verminderen van natrium niveaus.

Kalium Neutraliseert Natrium

Wanneer u meer kalium consumeren, je lichaam scheidt van nature natrium via de urine. Daarnaast kan helpen kalium lagere bloeddruk door te helpen de bloedvatwanden te ontspannen. Diëten rijk aan kalium zijn hart gezond en ze bevorderen de algehele goede gezondheid. De American Heart Association raadt een inname van 4700 milligram kalium per dag voor volwassenen. Rachel K. Johnson, Ph.D., MPH, RD vertelde de American Heart Association dat, hoewel een kalium-rijk dieet nuttig zijn bij het verlagen van de hoeveelheid natrium in uw lichaam kan zijn, is het nog steeds geen excuus om grote hoeveelheden natrium consumeren .

Kalium-rijke voedingsmiddelen en supplementen

Te helpen elimineren natrium uit je lichaam, eet meer kalium-rijke vruchten en groenten, zoals zoete aardappelen, erwten, bananen, champignons, spinazie, greens, tomaten, sinaasappelen, lima bonen, pruimen, abrikozen, kiwi, meloen, aardappelen, winter squash , broccoli en rozijnen. Alle rood vlees, kip, vis, melk, yoghurt en noten zijn goede bronnen van kalium, als goed. Kalium supplementen worden ook gebruikt om kaliumgehalte in het lichaam te verhogen. De NYU Langone Medical Center merkt op dat kalium supplementen zijn het meest effectief voor mensen die te veel zout verbruikt.

veiligheidsoverwegingen

Kalium supplementen zijn normaal gesproken veilig wanneer genomen in de juiste doses. Die individuen die een nierziekte, kan echter problemen verwijderen van extra kalium uit het lichaam te hebben. Bovendien, kalium beïnvloedt vocht in het lichaam, dat is waarom het belangrijk is om uw arts te raadplegen voordat u kalium supplementen als u een medische aandoening.