Hoe naar document ADL

Hoe naar document ADL


ADL's zijn in wezen wat je doet met je tijd de hele dag en hoe los je het doet. Als een formele medische en verpleegkundige term, "Activiteiten van het Dagelijks Leven" gelederen vermogen van een individu om veilige zelfzorg zorgen voor een continuüm, variërend van onafhankelijk volkomen afhankelijk. Zes tot 20 gebieden van sociale vaardigheden, afhankelijk van de gebruikte schaal, onderzocht. Sommige schalen zijn ontworpen voor gebruik thuis evaluaties, terwijl anderen zich concentreren op verpleeghuis situaties. De beoordelaars geen neer bij een individu verbale en subjectieve rapporten van zelfverzorging, maar ook gebruik competentiebalans dat de patiënt aan minimale en veilige normen.

instructies

1 Beoordeel het vermogen van het individu om te baden. Heeft de patiënt hulp bij het baden of in het krijgen in of uit een bad of een douche nodig? Houd in gedachten dat veel oudere patiënten stoppen met het gebruik van een bad of een douche uit angst voor uitglijden en vallen en zijn afhankelijk van "sink baden." Zou de installatie van handgrepen of het gebruik van een douchestoel de patiënt helpen terugkeer naar de douche of bad? Document welke vorm van baden zij voert, de frequentie wordt uitgevoerd en de schijnbare efficiëntie van de inspanning.

2 Beoordeel toiletgang van de patiënt. Ik hij continent? Heeft ze wegwerp pads of luiers gebruiken voor incontinentie af en toe of regelmatig? Is hij in staat om de badkamer te bereiken in de tijd? Is ze in staat om zittend op een commode en dan opstaan ​​uit de zittende positie? Kan hij op de juiste wijze schoon zelf na toiletbezoek? Documenteren van de patiënt toiletgebruik routine, geschatte aantal badkamer bezoeken per dag, het gebruik van hulpmiddelen incontinent en hygiëne effectiviteit achteraf toiletgebruik.

3 Beoordeel de individuen dressing vaardigheden. Heeft hij zelfstandig en adequaat en in staat om knopen, ritsen en drukknopen beheren kleden zichzelf? Kan ze trek een overhemd op over haar hoofd en manoeuvreren haar armen in de mouwen? Kan hij trok zijn schoenen aan zelfstandig en stropdas, gesp of gebruik velcro sluitingen? Documenteer de dressing routine, geen aanpassingen (zoals slip-on schoenen tot koppelverkoop veters te voorkomen), de mate van onafhankelijkheid en geschiktheid van kleding.

4 Beoordelen van de individuele verzorging. Is hij in staat om zijn tanden te poetsen of het uitvoeren van de juiste mondzorg in het geval van uitneembare prothesen? Kan ze kammen en haar haar te stylen? Is hij in staat om te scheren? Kan ze cosmetica toe te passen? Heeft ze dragen sieraden of horloges en zo ja, is ze in staat om deze items op zelfstandig te zetten? Zijn dat hij in staat om zijn nagels te knippen als dat nodig is? Documenteer de individuele verzorging routine, onafhankelijkheid en het schijnbare vermogen.

5 Beoordeel het individu in staat is om zelf-overdracht en de algehele mobiliteit. Heeft hij hulp bij het opstaan ​​uit bed na slaap nodig? Kan ze zich van een zittende positie zonder hulp? Heeft hij eventuele wijzigingen of onderdelen van duurzame medische apparatuur (DME) zoals hogere-zittende stoelen, wandelaars of handgrepen aangenomen? Is zijn evenwicht verstoord? Welke afstand is ze in staat om te lopen? Kan hij trappen? Documenteer overdracht van het individu en de fundamentele mobiliteit in transfers alsmede eventuele aanpassingen.

6 Beoordeel het vermogen van het individu om zichzelf te voeden. Heeft hij te bereiden zijn eigen maaltijden en zo ja, hoe zo? Heeft ze van plan haar eigen maaltijden? Heeft hij gebruiksvoorwerpen te gebruiken om zichzelf te voeden? Kan ze slikken? Is hij in staat om het schoonmaken van gebruikte potten, borden en bestek? Document vermogen van het individu te bereiden, eten en schoon te maken na de maaltijd, het aantal keren per dag dit bereikt en huidige gewicht van het individu.

7 Assess instrumentele ADL. Instrumental ADL's verwijzen naar de taken die nodig zijn om een ​​gezin te onderhouden, zoals schoonmaken, het bereiden van maaltijden, de was doen, het nemen van medicatie, het gebruik van de telefoon, het betalen van rekeningen, winkelen en het regelen van vervoer. Indien nodig, documenteren het vermogen van de patiënt om instrumentale ADL's uit te voeren, welke mate van steun wordt gebruikt en wat nog hulp nodig kan zijn.