Hoe naar Chicken Cook in een Schlemmertopf Pot

Hoe naar Chicken Cook in een Schlemmertopf Pot

Een verscheidenheid van klei roosteren of bakken potten worden gebruikt in culturen over de hele wereld voor het bereiden van voedsel in zachte, vochtige warmte. Ongeglazuurde terra cotta fornuizen vocht uit het voedsel en laat het langzaam naar buiten, langzaam het concentreren van de kokende vloeistof. Geglazuurde klei fornuizen val van de stoom binnen, maar toelaten dat sommige om te ontsnappen uit de ventilatieopeningen of opzettelijk loszittende deksels. Geglazuurde fornuizen, zoals de Duitse-en-klare Schlemmertopf, zijn meer sanitair, omdat ze geen sappen te absorberen uit het voedsel als het kookt.

Stap 1

Spoel uw kip van binnen en buiten onder koud stromend water. Dan, dep het droog met schone papieren handdoeken.

Stap 2

Knijp een halve citroen over de kip, wrijven het sap in zijn huid. Kruid de kip van binnen en buiten met zout en peper en bestrooi het met de blaadjes van twee takjes tijm. Zet twee takjes tijm in de holte, langs de uitgeknepen-out halve citroen.

Stap 3

Week de top van de Schlemmertopf in koud water gedurende 10 tot 15 minuten. Leg de kip in de Schlemmertopf, en vervang de vers geweekt deksel.

stap 4

Plaats de Schlemmertopf op de middelste rek van uw koude oven. Zet de oven op 375 graden F, en sluit de deur.

stap 5

Rooster uw kip in de Schlemmertopf gedurende 90 minuten. Haal de brander uit de oven en leg het op een onderzetter op de teller. Verwijder het deksel, zorg ervoor dat de golven van de hete stoom die zal ontsnappen te voorkomen.

stap 6

Haal de kip uit de Schlemmertopf en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat de vogel rusten gedurende 10 tot 15 minuten voor het snijden en serveren.

Tips

  • Met een klei brander, is het erg belangrijk plotselinge veranderingen in temperatuur niet toe te staan. Gebruik uw Schlemmertopf niet gestoken in een voorverwarmde oven, vooral als het binnen heeft een koude vogel. Wanneer u uw brander te nemen van de oven, zet het op een onderzetter of koeling rack, niet op een koude teller. Giet nooit warm water in een koude Schlemmertopf, of koud water in een hete één. Elk van deze fouten kan uw brander te kraken.
  • Geniet van de beide helften van uw Schlemmertopf in water gedurende 30 minuten de eerste keer dat je het gebruikt. Daarna genieten de top slechts 10 tot 15 minuten voor elk gebruik.

Wat je nodig hebt

  • 1 roosteren kip
  • papieren handdoeken
  • 1/2 citroen
  • Zout en peper
  • verse tijm
  • vuurbok
  • Aluminiumfolie