Hoe maak je zoete aardappelen koken zonder verlies van Nutriënten

Hoe maak je zoete aardappelen koken zonder verlies van Nutriënten

Er zijn maar weinig voedingsmiddelen zijn net zo veelzijdig als ze zijn voedzaam, maar de nederige zoete aardappel is een uitzondering. Of u nu bakken, braden, grill, koken, bak, stoom of magnetron, hoe-oranje vruchtvlees knolgewas levert aanzienlijke hoeveelheden vitamine A, C en B-6, kalium, ijzer en voedingsvezels. U vindt de meest voedingswaarde te krijgen van een zoete aardappel als je de hele zaak te eten, omdat de huid is een zeer geconcentreerde bron van mineralen en vezels. U vindt ook de plantaardige beta-caroteen absorberen - die het lichaam omgezet in vitamine A - door consumeert met een kleine hoeveelheid vet.

In de oven

Stap 1

Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit.

Stap 2

Spoel de zoete aardappel onder koud stromend water. Gebruik uw vingers af te borstelen vuil, als een scrubber weg kan strippen enkele dunne huid de groente's. Dep het droog met een papieren handdoek.

Stap 3

Pierce de zoete aardappel met een vork meerdere malen. Niet alleen zal dit helpen het vlees gelijkmatig gaar, maar het zal ook houden van de aardappel barst doordat stoom kan ontsnappen.

stap 4

Leg de groente in een braadpan of andere ondiepe ovenschaal. Omdat de zoete aardappelen hebben de neiging om een ​​deel van hun kleverige suikers sijpelen als ze koken, kunt u de schaal met een stuk aluminiumfolie is gemakkelijk schoon te bekleden.

stap 5

Kook de zoete aardappel voor 35 tot 45 minuten, een keer draaien ongeveer halverwege. Gebakken zoete aardappelen worden gedaan wanneer hun huid wordt papierachtige en hun ontsnappen suikers zien eruit alsof ze zijn gekarameliseerd.

stap 6

Verwijder de braadslee uit de oven. Gebruik een ovenwant om de hete zoete aardappel over te dragen aan een bord.

stap 7

Serveer het met een scheutje olijfolie, een klodder yoghurt of een beregening van vers gemalen lijnzaad.

In de magnetron

Stap 1

Bereid de zoete aardappel als je zou voor het bakken - voorzichtig spoelen, dep het droog en prik met een vork meerdere malen.

Stap 2

Zet hem in een magnetron-safe schotel. Terwijl een plaat voldoende is, zal een omrande gerecht helpen om uw magnetron schoon. U kunt ook een papieren handdoek tussen het gerecht en de zoete aardappel te helpen moeilijk te reinigen residu te minimaliseren.

Stap 3

Magnetron de groente op hoog voor ongeveer drie minuten.

stap 4

Keer het om met behulp van een ovenwant. Blijven magnetron voor nog eens 2-4 minuten, afhankelijk van de grootte. Net als bij de gebakken variatie, zeer correct zoete aardappelen worden gedaan wanneer hun huid is papierachtige en de suikers ze uitstralen bruin beginnen te worden.

stap 5

Breng de zoete aardappel een plaat met behulp van een ovenwant. Laat het een beetje afkoelen voordat je erin gesneden, als zeer correct aardappelen hebben de neiging om veel stoom vrij te geven.

Wat je nodig hebt

  • papieren handdoeken
  • Vork
  • Braadpan
  • Aluminiumfolie (optioneel)
  • Ovenwanten
  • Magnetron-safe schotel
  • Olijfolie, yoghurt of gemalen lijnzaad, indien gewenst