Hoe maak je Saline Nose Rinse

Een zoutoplossing neus spoelen, ook bekend als nasale irrigatie, kunnen zeer effectief in het klaren van de mucus en vermindering zwelling van neus die kan optreden als gevolg van neusafscheiding, verkoudheid, sinus infecties en andere verwante aandoeningen. Een eenheid genoemd netipot wordt vaak gebruikt om spoel de neusholten, maar sommige mensen vinden ze moeilijk te gebruiken. Een eenvoudig alternatief idee is om een ​​bol spuit gevonden in een drogisterij te gebruiken met een zelfgemaakte zoutoplossing neus spoelen oplossing.

instructies

1 Aankoop benodigdheden. Bulb spuiten kan worden gevonden in een gezondheid en schoonheid gedeelte van keten winkels of drogisterijen, en niet-gejodeerd zout en zuiveringszout is gevestigd in supermarkten of natuurlijke voedsel centra.

2 Voeg 1/4 theelepel zout en 1/8 theelepel bakpoeder 1 kopje warm water en roer totdat het is opgelost. Gebruik lauw water om het zout volledig op te lossen en om comfortabel bij injectie in de neusgaten.

3 Vul de rubberen bol spuit met zoutoplossing door de tip in de vloeistof, knijpen de bol, en loslaten. Het is niet noodzakelijk om de lamp spuit met zoutoplossing neus spoelen volledig vullen.

4 Om de zoutoplossing te gebruiken: mager over de gootsteen, een beetje tip hoofd naar beneden en aan de ene kant en steek de lamp tip net binnen de bovenste neusgat. Knijp zachtjes tegen de spuit en de vloeistof moet dat neusgat in te voeren en de andere af te sluiten. Als het begint te gaan op de keel, gewoon tip het hoofd verder naar beneden.

5 Draai het hoofd, zodat het andere neusgat is opwaarts en herhaal. Gebruik een tissue om zachtjes blazen de neus en verwijder slijm opbouw.

Hints

  • Houd een handdoek of weefsels handig bij het gebruik van nasaal irrigatietechnieken.
  • Het kan verschillende pogingen ondernemen om bekwamen in het gebruik van een zoutoplossing neus spoelen worden, maar regelmatig gebruik kan enorm voordeel te bieden aan patiënten.
  • Voorkom vervuiling door altijd de gloeilamp spuit met zeep en warm water reinigen na elk gebruik. Ontsmetten door spoelen in alcohol en aan de lucht laten drogen.
  • Om te vermijden dat een deel van de nasale structuur enige plaats ongeveer 1 / 4-1 / 2 inch van de punt van de lamp spuit in neusgaten.
  • Nasaal irrigatie is niet goed voor iedereen. Voor vragen of opmerkingen, contact opnemen met een gekwalificeerde zorgverlener.