Hoe maak je oude aluminium Scuba Tanks Verkopen

Hoe maak je oude aluminium Scuba Tanks Verkopen


Duiken is een tandwiel-intensieve sport. Apparatuur upgrades maken vaak de behoefte om zich te ontdoen van oude spullen. De meeste duikuitrusting is relatief eenvoudig om te verkopen, maar er is minder begeleiding beschikbaar voor de verkoop van scuba tanks, die periodieke inspecties. De toestand van de tank zal bepalen of het kan worden verkocht voor duiken of voor de sloop. Om de status van een aluminium tank voor het duiken te bepalen is niet een doe-het-zelf-activiteit, moet u opgeleide deskundigen die specifieke apparatuur te gebruiken voor de taak te huren.

instructies

Bepaal de status van de tank

1 Bepaal de data van de laatste visuele inspectie en hydrostatische test van de cilinder. De meest recente visuele inspectie datum zal worden op een sticker op de tank. Als de inspectie meer dan een jaar geleden, dan moet een nieuwe inspectie.

2 De datum van de meest recente hydrostatische test zal worden afgestempeld in het metaal van de tank. Een test moet worden uitgevoerd binnen de laatste vijf jaar geldig zullen worden beschouwd.

3 Een tank die is veroordeeld zal worden gestempeld met een "x" om aan te geven dat het niet meer veilig om te duiken.

4 Door nu heb je de conditie van de tank geïdentificeerd en moeten beslissen om het te verkopen (1) is, met of zonder de huidige inspectie en test, (2) na de eerste van de tank het updaten naar een huidige test en inspectie, en (3) zoals voor schroot.

Het verkopen van een tank voor het duiken

5 Een bak met een actuele visuele inspectie en hydraulische proef datum kan worden gevuld en gebruikt voor duiken. Om de cilinder te verkopen, proberen online postings, kranten advertenties, bulletin boards op duik winkels in de omgeving, of lokale duikclubs en melding van de huidige status van de tests.

6 Als de visuele inspectie is ouder dan een jaar, dan zul je nodig hebt om de tank gecontroleerd bij een lokale duikwinkel te krijgen. De controles worden uitgevoerd door een gekwalificeerd Visual Inspection Program (VIP) technicus, die de binnenkant controleert en de buitenkant van de tank op scheuren, pitting en corrosie.

7 Als de tank niet visuele inspectie van oxidatie of corrosie, kan de duikwinkel de tank sturen om "tuimelde." De tank is gedeeltelijk gevuld met een reinigingsoplossing en kleine, grote deeltjes die oxidatie afwerpen van de binnenkant van de tank.

8 Als de hydrostatische-test meer dan vijf jaar geleden werd uitgevoerd, wordt een nieuwe "hydro" die nodig zijn om de structurele integriteit van de tank te beoordelen. Tijdens de waterkracht, wordt de tank gevuld met water en overdruk in een waterreservoir.

De verkoop van een tank voor schroot

9 Als je niet wilt gaan naar de moeite van het bijwerken van een tank met een huidige visuele inspectie en hydraulische proef of een veroordeelde tank, dan kunt u het te verkopen aan een schroothandelaar.

10 Neem de cilinder buiten of ergens u kunt werken zonder onderbreking van anderen. Het legen van een cilinder zal een hard sissend geluid te produceren.

11 Leeg het gas uit de cilinder door de knop naar een open positie. Laat het open tot al het gas heeft afgetapt uit de tank.

12 Verwijder de tank klep door deze los te schroeven uit de tank nek. Houd de klep en verkopen of geef het aan een duikwinkel.

13 Lever de lege fles, zonder de waarde aan een schroothandelaar. Zij zullen betalen meestal door het pond voor schroot.