Hoe maak je lier met een bootanker

Het gebruik van uw anker om uw boot lier uit een zandbank of modder bank in een rivier vereist een zekere mate van finesse. Je wilt niet dom te kijken voor hebben geprobeerd om over te steken van een "high spot" de lokale bevolking weten allemaal over. Je kunt vasthouden rond tot de vloed komt of u kunt uw anker uit de buurt van uw boot te verplaatsen en gebruik de ankerlier in combinatie met je motor om jezelf vrij te trekken. Onder de naam "kedging," het is een van de oudste trucs in het repertoire van een zeeman.

instructies

1 Laat uw ankerlier en trek 4-1 / 2 boot lengtes van ankerlijn van de lier. Zorg ervoor dat uw anker is aangesloten op de ankerlijn en laat het vergrendelingsmechanisme, holdfast of buffer dat uw anker houdt op zijn plaats terwijl je onderweg bent. Loop het anker en de ankerlijn aan de inschrijving, de kleine boot die u te dragen, of om de andere boot die u zal gebruiken om het anker uit te voeren.

2 Neem het anker ongeveer drie boot lengtes van de boot, in de richting die u wenst om de boot te verplaatsen, met je inschrijving. Verlaag het anker naar beneden. Keer terug naar het schip dat je kedging.

3 Wis alle onnodige personeel uit het dek.

4 Neem de ankerlijn met de ankerlier langzaam, terwijl u de motor achteruit.

Hints

  • Als je vast zit in de modder of zand, dient u de motor in omgekeerde richting, terwijl het draaien van het roer van links naar rechts; Dit breekt zuiging de modder, waardoor het makkelijker om terug uit de modder onder de macht alleen. Als vast in grind, draai het roer stroomafwaarts, of in de richting van de huidige of wind in open water.
  • Kedging is gevaarlijk vanwege de belasting van de ankerlijn. Een nylon lijn die onderdelen kunnen verminken of te doden wanneer, niet wanneer het terug snaps en moet de boot verschuiving plotseling, kunt u worden geplet tussen de lijn en één van de structuren van de boot of overboord geduwd door de aangescherpte lijn.