Hoe maak je Lees een Tuberculose Skin Test

De tuberculose huidtest is een methode om te controleren of een persoon is geïnfecteerd met Mycobacterium tuberculosis, dat de bacteriën die tuberculose of tuberculose veroorzaakt. De test omvat het injecteren van een fluïdum in de arm van een persoon en vraagt ​​hem terugkomen voor verdere evaluatie van de injectieplaats binnen 48 tot 72 uur.

instructies

Hoe maak je Lees een Tuberculose Skin Test

1 Controleer de injectieplaats gedurende 2-3 dagen. U kan wat roodheid en verharding of zwelling in dat gebied te merken. U moet het bedrag van de zwelling op de derde dag ongeveer 72 uur na de tbc-test werd toegediend te meten. Als de test niet wordt geëvalueerd op dit moment, wordt ongeldig beschouwd en moet opnieuw worden toegediend.

2 Meet de hoeveelheid zwelling op de proef met een flexibele liniaal gekalibreerd in millimeters. Meet de diameter van alleen het gebied van de zwelling in de arm en niet langs de lange lengte van de arm. Heeft gebieden van roodheid niet op te nemen in uw meting.

3 Ken uw risicofactoren voor TB. Het interpreteren van de TB resultaat hangt af van wat je TB risicofactoren zijn. Risicofactoren zijn die HIV-positief, het leven in overvolle kwarten, worden blootgesteld aan personen die TB ziekte of het hebben van een baan die je blootstelt aan de bacteriën die tbc veroorzaakt, zoals het werken in een laboratorium.

4 Wees je bewust van de vereiste voor een test criteria om te worden geïnterpreteerd als positief. Een gebied van de zwelling groter dan 5 mm wordt als positief beschouwd bij personen die recent contact met een persoon die TB, personen die HIV hebben, personen met een borst X-stralen die show genezen TB of van wie het immuunsysteem is onderdrukt als gevolg van medicatie of hebben gehad ziekte. Een 10 mm of meer zwelling wordt als positief beschouwd bij mensen die met een hoge prevalentie van tuberculose in de afgelopen vijf jaar uit een land verplaatst. Deze meting wordt ook beschouwd als positief bij mensen die verslaafd zijn aan drugs door middel van injecties en mensen met een risico van blootstelling aan TB op basis van waar ze wonen of werken. Een verharding van 15mm of meer positief in iedereen, ongeacht risicofactoren.

Hints

  • Een negatieve tbc-test zou kunnen optreden als gevolg van een verzwakt immuunsysteem, een recente tuberculose-infectie, dat is 8 tot 10 weken oud of een heel oud een die vele jaren oud. Dit kan ook gebeuren als de persoon minder dan 6 maanden oud, heeft een aantal virale ziekten zoals waterpokken, heeft een overweldigende geval van tuberculose of net een recent levend virus vaccinatie. Onjuiste administratie of de interpretatie van de test kan ook dit probleem veroorzaken. Deze resultaten zijn geldig en worden ook wel valse negatieve resultaten.
  • Een vals positief resultaat mogelijk is bij mensen die besmet zijn met niet-tuberculose mycobacteriën of die zijn ingeënt tegen TB. Onjuistheden in de administratie of de meting van de test kan ook positieve resultaten opleveren.