Hoe maak je Lees een bloedglucose mmol / l Schaal

Bloedglucose wordt normaal gehouden tussen een beperkt aantal concentraties. Deze concentraties worden hetzij als massa per volume (milligram per deciliter) of mol per volume (millimol per liter). Het is belangrijk om te begrijpen hoe om te zetten tussen de twee lezingen en wat normale waarden zijn in elke schaal. Dit artikel zal conversies tussen de twee concentratie presentaties te laten zien, om aan te tonen hoe je een bloedglucose in mmol / L schaal te lezen.

instructies

Bloedglucose Scales

1 Zorg voor een bloedglucose lezing met een glucosemeter (glucometer).

2 Bepaal de schaal die de meter wordt gebruikt voor de metingen.

3 Vergelijk de resultaten aan de referentiewaarden.

De American Diabetes Association geeft nuchtere plasmaglucose (pre-maaltijd) moet tussen 90-130 mg / dl (5-7,2 mmol / l) en glucose tolerance levels (na de maaltijd)> 180 mg / dl (10 mmol / l) .

4 Zet de nummers:

Bloedglucose converteren mg / dL aan mmol / l, delen door 18.
Om bloedglucose te converteren van mmol / l naar mg / dL, vermenigvuldigen met 18.

Conversies worden gebaseerd op een molecuulgewicht van glucose van 180 gram per mol, gedeeld door 10 om van l tot deciliter, waarbij 18 de omrekening van de concentraties oplevert.

Hints

  • Zorg ervoor dat u de juiste schaal te gebruiken, het melden van mg / dL voor een mmol / L verschijnt gevaarlijk hoge (hyperglykemie), en het gebruik van mmol / L op een mg / dL verschijnt extreem lage (hypoglykemie).
  • Gebruik de glucometer met de nodige voorzichtigheid, zal sondes scherp zijn.
  • Als de bloedglucose buiten het normale bereik valt, een arts raadplegen.