Hoe maak je Homemade Hunting Knives

Hoe maak je Homemade Hunting Knives


Messen zijn een noodzakelijk accessoire in toolkit elke jager en komen in een verscheidenheid van kleuren, stijlen en prijzen, maar waarom koop een jachtmes als je eenvoudig je eigen kan maken? Vergeet de smederij; het maken van een jachtmes is makkelijker dan je zou denken. Voor degenen onder u die niet de middelen hebben om daadwerkelijk je eigen mes te creëren, de gemakkelijkste en goedkoopste manier om een ​​zelfgemaakte jachtmes te maken is om een ​​pre-made mes te kopen en monteren van de te behandelen jezelf. U zult het ontwerpen van een plaat handvat dat zal het mes om het veilig te houden sandwich.

instructies

1 Selecteer een mes. Kies er een die is de juiste maat en vorm voor uw jacht voorkeuren. Zorg ervoor dat u een goede kwaliteit mes dat al klinknagelgaten geboord in de tang te kopen - het deel van het mes dat zal uitbreiden binnenkant van het handvat. Dit bespaart u de moeite van het kopen van een metalen boor en boren ze zelf. Probeer de klinknagels kopen, samen met het mes. Je wilt dat ze goed passen door de tang's klinknagelgaten.

2 Wikkel het mes boven de tang met plakband aan het en jezelf te beschermen tegen beschadiging.

3 Teken een patroon voor het mes greep op een stuk karton. Wanneer u het patroon tekent, rekening houden met de grootte en de vorm van het blad dat u hebt gekocht en met de breedte van je hand. Leg het mes bovenop het patroon om te controleren of de handgreep is groot genoeg om de tang omvatten zodat het blad niet uit de handgreep zal vallen.

4 Knip het stukje karton en fysiek houd hem in je hand. Maak eventuele aanpassingen voor de grootte of comfort.

5 Trace twee exemplaren van het patroon voor een mes greep op een stuk van stevig hout. Met behulp van een lintzaag of een decoupeerzaag, knip beide stukken van de houten handvat.

6 Plaats het mes opnieuw met de tang overlappende stevig op het hout. Teken de omtrek van de tang op het handvat. Met behulp van een houten beitel, verwijder dan de helft van de dikte van de tang. Zand of carve totdat de tang past strak en recht in de uitsparing.

7 Plaats het tweede stuk van de handgreep boven het mes en handvat. Druk het hout tegen het mes om een ​​indruk te krijgen van de tang te maken. Herhaal stap 5, uithakken van een uitsparing dat de helft van de breedte van de tang zal huisvesten. Bij volledig zijn, moet het mesblad stevig ingeklemd tussen de twee delen van het handvat.

8 Verwijder de bovenste helft van het handvat, zodat u toegang tot de tang. Plaats een boor klein genoeg om door de gaten in de tang in uw accuboormachine. Boor door de gaten van de tang en in de houten handvat om gaten voor de klinknagels te maken. Doe hetzelfde voor het andere stuk van het handvat.

9 Plaats epoxyhars aan de binnenkant van de handgreep en plaats de handgreep helften. Plaats de klinknagels door de klinknagelgaten en klem de hendel totdat de epoxy droogt.

10 Gebruikt schuurpapier, schuren de randen van de handgreep tot ze zacht en comfortabel te houden. Begin met het gebruik van grote schuurpapier om overtollig epoxy en de rechte hoeken van het hout te verwijderen. Zodra u de gewenste vorm van uw handvat hebt bereikt, kunt u een fijn schuurpapier voor het gladstrijken van het hout te gebruiken.

11 Dompel de houten handvat in de Deense olie- en laat inwerken een half uur. Verwijder het handvat, weg te vegen overtollige olie. Nadat de handgreep is opgedroogd, laten inwerken nog een half uur in de Deense olie. Verwijder het en laat het een nacht drogen. Dit zal het hout verharden en te beschermen tegen vocht.

12 Verwijder de tape van het mes. Je mes is klaar voor gebruik.

Hints

  • Wees voorzichtig bij het hanteren van het mes. Voor uw veiligheid, nooit knijp het mes, zelfs als het goed is verpakt.