Hoe maak je Frozen snijbonen in kokend water koken

Hoe maak je Frozen snijbonen in kokend water koken

Snijbonen zijn een snelle en voedzame bijgerecht of een kleurrijke en ongebruikelijke toevoeging aan een salade. Boerderij-verse producten biedt meer van een nutritioneel punch, maar het houden van diepvriesgroenten rond zorgt voor een gezonde maaltijd als er geen tijd om te winkelen. Koken diepvriesgroenten kan een beetje lastig zijn. Ze moeten tot eetbaar te worden gekookt, maar ze moeten niet gaar, die hen berooft van voedingsstoffen en kan leiden tot een slappe, onaangename textuur. Kokend bevroren sperziebonen is een goede methode, zolang je aandacht besteden aan de timing.

Stap 1

Doe net genoeg water in een pot op de bodem te dekken. Laat de pot niet te vullen, omdat het de bedoeling is om de string bonen stomen in het kokende water, niet om ze te koken volledig ondergedompeld.

Stap 2

Breng het water aan de kook. Dit is belangrijk, want hoe hoger de temperatuur van het water, hoe sneller de snijbonen kookt, en hoe eerder je kunt ze uit het water te krijgen.

Stap 3

Zet zoveel snijbonen als je wilt om te koken in een vergiet en laat koud water over hen. Dit zal hen niet geheel ontdooien, maar het zal helpen.

stap 4

Giet de bonen goed en schuif ze voorzichtig in de pot met kokend water. Tillen en te herschikken ze met een houten lepel, maar wees voorzichtig om hen niet te puree.

stap 5

Laat de bonen koken voor niet meer dan twee tot drie minuten, bewegen ze voortdurend. Leg ze terug in de vergiet uitlekken. Hun gecombineerde warmte zal hen helpen om af te koken.

waarschuwingen

  • Nooit volledig onder te dompelen groenten in kokend water en kook ze voor meer dan een paar minuten, omdat dit loogt hun voedingsstoffen.

Tips

  • Knijp vers citroensap over gebakken snijbonen hun natuurlijke smaak uit te brengen.

Wat je nodig hebt

  • Pot
  • Water
  • Vergiet
  • Houten lepel
  • Verse citroen (optioneel)