Hoe maak je een Yamaha buitenboordmotor Motor winterklaar

Hoe maak je een Yamaha buitenboordmotor Motor winterklaar


Bij de voorbereiding van uw boot op te slaan voor de winter, is het belangrijk om 'winterklaar' uw buitenboordmotor, dus het is klaar voor gebruik in het voorjaar. Winterklaar maken is een proces van het reinigen en behandelen van de motor binnen en van buiten, de interne achteruitgang en mechanische defecten te vermijden. Hoewel de meeste jachthavens en supermarkten uw motor kan winterklaar voor een redelijke prijs, kun je het zelf doen voor een aanzienlijke besparing.

instructies

1 Spoel de motor met schoon, fris water. Bevestig een tuinslang aan het spoelen stekker van de motor en zet hem aan vol. Start de motor en laat hem stationair draaien gedurende 15 minuten om ervoor te zorgen dat het grondig is gespoeld. Raadpleeg uw handleiding voor de locatie van het spoelen stop op uw specifieke model.

2 Verwijder de brandstofleiding van de motor, terwijl de motor blijft lopen om de resterende brandstof te verbranden. Activeer de choke-schakelaar als de motor begint te opraken van brandstof naar de uitputting van de brandstof te maximaliseren.

3 Voeg een kleine hoeveelheid brandstofstabilisator de gastank om eventueel vocht condenseert in water in de tank te houden.

4 Spray beslaan olie in de motor. Verwijder de bougies uit de motor met behulp van een steeksleutel en spuit beslaan olie in de bougie-aansluitingen, terwijl het omkeren van de motor in vijf seconden uitbarstingen. Zorg ervoor dat het water spoelen uit de tuinslang blijven tijdens deze stap. Vervang de bougies als u klaar bent.

5 Schakel en verwijder de waterslang en breng een waterbestendig vet aan alle bereikbare bewegende delen.

6 Laat de motor volledig uitlekken in een verticale positie voor opslag. U kunt wensen om een ‚Äč‚Äčkleine hoeveelheid vet of auto-wax van toepassing zijn op de buitenkant van de motor om het uiterlijk te behouden.

Hints

  • Verwijder de steun van elke buitenboordmotor voordat onderhoud het, om de schade als gevolg van het per ongeluk starten te voorkomen.