Hoe maak je een Yamaha buitenboordmotor carburateur aanpassen

Instellen van de carburateur op een Yamaha buitenboordmotor is een eenvoudig proces. Ook al is het eenvoudig is, kan het laat je het gevoel alsof je een groot deel van de tijd besteed op je hoofd, omdat de aanpassingen die u nodig heeft om op te leunen over de bovenkant van de motor gedurende ten minste de helft van de tijd die het kost om ze te maken . Gelukkig zijn dergelijke aanpassingen zijn meestal alleen nodig na het gasklephuis of throttle linkage is vervangen.

instructies

1 Draai de nokvolger roller schroef, waardoor de volger te bewegen zonder beperkingen.

2 Zoek de stationair aanslagschroef, halverwege gelegen langs de gashendel, en draai de moer.

3 Laat de rol op het gaspedaal cam en draai de stationair aanslagschroef totdat de gebogen voorste rand van de gashendel nok uitgelijnd met het midden van de rol. Draai de stationair aanslagschroef moer.

4 Houd de gashendel arm tegen de Idle Stop. Plaats de nokvolger, zodat er een kloof tussen 0,00 inch en 0,10 inch.between de rol en gashendel cam. Houd de nokvolger in deze positie en draai de nokvolger schroef.

Hints

  • De throttle linkage is allemaal gelegen aan de bakboordzijde van de motor. De gashendel nok en nokvolger zijn in de haven vooraan, vlak voor en boven de separator tank, aan de zijkant van het gasklephuis. Ze zien eruit als een 'afgeronde driehoek, "met de koppeling - de volger - uitsteken van hen. De gashendel arm is bijna halverwege terug aan bakboord, een kromme metalen stuk met een kleine schroef uitsteekt vanaf de voorste rand, direct achter de damp separator tank en de stationair aanslagschroef is ongeveer driekwart van de weg naar beneden de gashendel . De schroef wordt horizontaal schroefdraad met het hoofd naar voren en de draad tegenover achterdek.
  • Koppel de negatieve kabel van de accu voordat u onderhoudswerkzaamheden aan uw buitenboordmotor, om elektrische schokken of per ongeluk starten te voorkomen. Verwijder de moer uit de negatieve post met een 5/16-inch box-end moersleutel. Til de kabel van de accu, verplaatsen buiten de accubak en sluit het deksel van de accubak.
  • Als u werken aan uw buitenboordmotor wanneer uw boot is op een aanhangwagen, of met je motor op een opslagmedium stand, verwijder de schroef moer met een sleutel en schuif de stuwkracht hub, propeller en ringen van de schroefas. Het uitblijven van een propeller te verwijderen alvorens een buitenboordmotor uit het water tijdens onderhoud of langdurige opslag is een uitnodiging om een ​​propeller-strike verwondingen, die kunnen verminken of te doden.