Hoe maak je een werkblad voor een gezond dieet plan

Hoe maak je een werkblad voor een gezond dieet plan

Goed eten is een belangrijke prioriteit voor een gezonde levensstijl - een die niet alleen houdt je trimmen en ziet er goed uit, maar speelt een centrale rol in het verminderen van uw risico op hart-en vaatziekten, type 2 diabetes en andere gezondheidsproblemen. Een gezonde voeding bevat bepaalde hoeveelheden calorieën, eiwitten, koolhydraten en andere voedingsstoffen. Het verkrijgen van de juiste hoeveelheden van bepaalde groepen voedingsmiddelen is nog een ander essentieel aspect van een evenwichtige voeding te overwegen. Het plannen van een uitgebreide werkblad zal ervoor zorgen dat je eet voor een optimale gezondheid.

Stap 1

Hoe maak je een werkblad voor een gezond dieet plan

Organiseer een pagina van uw werkblad in zeven kolommen - één voor elke dag van de week. Een standaard, oordeelde notebook werkt goed voor dit, hoewel een dag planner is een handig hulpmiddel voor uw dieet administratie. Of, zo u wilt, gebruik maken van een spreadsheet of tekstverwerkingsprogramma computerprogramma om een ​​zeven-kolommen sjabloon elke week te worden hergebruikt te creëren.

Stap 2

Hoe maak je een werkblad voor een gezond dieet plan

Scheid de kolommen van uw werkblad in hetzelfde aantal rijen als het aantal maaltijden en snacks u normaal verbruikt in een dag. Bijvoorbeeld, als je het ontbijt, lunch en diner eten met een snack in de middag, maken vier rijen, het verlaten van een extra in het geval u besluit op een late snack of extra lichte maaltijd. Onder deze rijen, voeg een andere rij en label het "calorie-inname," waarin het aantal calorieën dat je eet elke dag te nemen.

Stap 3

Hoe maak je een werkblad voor een gezond dieet plan

Haal uw aanbevolen dagelijkse calorie-inname als leidraad voor uw gezonde dieetwensen. De Food and Drug Administration baseert haar voeding feiten voedseletiketten op een gestandaardiseerde, 2000 calorieën per dag dieet, maar uw calorie behoeften afhankelijk van uw geslacht, leeftijd en niveau van lichamelijke activiteit. Uw arts of diëtist kan u met deze informatie, of u kunt een online tool gebruiken, zoals de MyPyramid Planner in de afdeling Resource hieronder vermeld. Lijst dit nummer onder de "calorie-inname" toer als je aanbevolen dagelijkse inname van calorieën.

stap 4

Hoe maak je een werkblad voor een gezond dieet plan

Een lijst van elke maaltijd en snack die je eet in de daarvoor bestemde ruimte op uw werkblad. Besteden veel aandacht aan het voedsel groepen waaruit je voeding komt - Harvard raadt het eten van voornamelijk groenten en volkoren granen als basisvoedsel, die complexe koolhydraten, voedingsstoffen en vezels te bieden in uw dieet. Eiwitbronnen zoals noten, bonen en mager vlees zijn essentieel voor uw spieren en gezond weefsel, dus plan op een aantal porties van deze voedingsmiddelen per dag. Plan om enkele vette en zoete voedingsmiddelen, die u alleen met mate moet eten voor een gezonde voeding op te nemen.

stap 5

Hoe maak je een werkblad voor een gezond dieet plan

Kies een dag om te beginnen met het opnemen van het voedsel dat je eet, het invoeren van het soort voedsel, evenals de hoeveelheid calorieën in elk. Aan het eind van elke dag dat je je dieet gegevens invoeren in uw werkblad, totaal de calorieën en neem uw dagelijkse totaal in de onderste rij. Aan het eind van een week, kunt u nu eenvoudig bereken uw gemiddelde dagelijkse inname van calorieën, maar ook hoeveel porties van gezonde voedingsmiddelen die u verbruikt. Stop niet na een week - het aanleggen van een werkblad zal blijven om u te helpen gezonde keuzes in uw dieet te maken.

waarschuwingen

  • Als u een medische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 of enige andere gezondheidsproblemen heeft, overleg dan met uw arts voordat het plannen van uw dieet werkblad.

Tips

  • Overleg met een arts of diëtist voor advies over hoe te plannen een gezonde voeding is altijd een solide idee voor het vullen van uw werkblad met positieve cijfers.

Wat je nodig hebt

  • Geoordeeld notebook of dag planner
  • Pen of potlood
  • Computer spreadsheetprogramma (optioneel)