Hoe maak je een waterpomp verandering op een 150 PK Johnson

Wanneer je je realiseert je nodig hebt om de waterpomp te veranderen op uw 150-pk Johnson buitenboordmotor, kan het klinkt ingewikkeld, maar als het stap gedaan voor stap, valt alles op zijn plaats. De waaier, pakkingen, fittingen en de pomp cartridge worden vervangen door onderdelen van een bedrijf van Johnson pomp vervangende kit. Het veranderen van de waterpomp betekent een nieuw pomphuis, ook gevonden in de vervanging kit - misschien wel de oude had gescoord door een gebroken waaier mes. Wat de reden ook, als je nodig hebt om de pomp te veranderen, het is beter dan gestrand op het water.

instructies

1 Verwijder de waterbuis gids en de afdichting van de bovenkant van het deksel waterpomp. Houd de gids voor hergebruik, maar gooi de afdichting. Verwijder de vier waterpomp bevestigingsmiddelen met een 1/2-inch socket. Lift en schuif de waaier vrij van de aandrijfas.

2 Verwijder de waaier aandrijfpen van de aandrijfas uitsparing en breng een kleine hoeveelheid vaseline op de aandrijfpen. Plaats het in de sleuven vlakke plek op de aandrijfas. De vaseline zal de pin zijn plaats te houden tijdens het installeren van de waaier.

3 Schuif de waterpomp waaier langs de aandrijfas met de drive sleuf in de waaier in lijn met de pin in de aandrijfas. Op de rotor in place.Apply een dun laagje pakking afdichtmiddel op de buitendiameter van de waterpomp cartridge.

4 Plaats de cartridge in het deksel tijdens het uitlijnen van de tab cartridge met de sleuf in het deksel van de pomp. Veeg overtollige kit voor het installeren van de kap. Smeer de binnenste pomp oppervlak met een dun laagje wit marine grade vet.

5 Schuif de pomp te dekken beneden de aandrijfas totdat het contact met de waaier maakt. Breng een kleine hoeveelheid van de neerwaartse druk op de cover waterpomp, en op hetzelfde moment, draait u de aandrijfas met de klok mee, totdat de kap zitplaatsen op het bord. Rotatie van de aandrijfas zorgt ervoor dat alle waterpomp schoepen gebogen in de juiste richting.

6 Inspecteer het pomphuis om ervoor te zorgen de pakking is nog steeds in positie met de boutgaten goed uitgelijnd en paspennen geïndexeerd zodra de kap is seated.Secure de behuizing op zijn plaats met de vier schroeven. Draai de bevestigingen tot 35 inch-pond met een koppel bestuurder of momentsleutel.

7 Smeer de binnenkant van de waterbuis afdichting met een dun laagje wit marine grade vet. Als het zegel is verwijderd, installeert u het zo de plastic kant gaat in de deksel van de pomp. Monteer de waterbuis gids op het deksel van de pomp.

Hints

  • Koppel de negatieve kabel van de accu voordat u onderhoudswerkzaamheden aan uw buitenboordmotor, om elektrische schokken of per ongeluk starten te voorkomen. Verwijder de moer uit de negatieve post met een 5/16-inch box-end moersleutel. Til de kabel van de accu, verplaatsen buiten de accubak en sluit het deksel van de accubak.
  • Als u werken aan uw buitenboordmotor wanneer uw boot is op een aanhangwagen, of met je motor op een opslagmedium stand, verwijder de schroef moer met een sleutel en schuif de stuwkracht hub, propeller en ringen van de schroefas. Het uitblijven van een propeller te verwijderen alvorens een buitenboordmotor uit het water tijdens onderhoud of langdurige opslag is een uitnodiging om een ​​propeller-strike verwondingen, die kunnen verminken of te doden.