Hoe maak je een waterpomp installeren in een 40 Evinrude Buitenboordmotor

waterpomp De Evinrude 40 buitenboordmotor is in de top van de lagere eenheid, het gedeelte aan de onderkant van de buitenboordmotor gemonteerd. Wanneer u de waterpomp na elke 100 uur normaal gebruik te controleren, zoals aanbevolen door Evinrude, moet u wellicht een nieuwe waaier te installeren - de 'pomp' deel van de waterpomp - als de oude impeller is gebarsten of als het water pomphuis is gebarsten.

instructies

1 Op een nieuwe aandrijfas afdichting in de opening aan de bovenkant van het water pomphuis. Rijd de afdichting in positie met de afdichting lippen tegenover de tool, met behulp van een dopsleutel. Seat de afdichting in de opening, verwijder het stopcontact en breng witte mariene vet aan op de afdichting.

2 Op een nieuwe waterbuis doorvoerbuis in de kleine opening aan de bovenkant van het water pomphuis. Solliciteer pakking afdichtmiddel om de vervanging waaier pakking. Druk op de pakking in positie op het oppervlak van de lagere eenheid deksel en plaats dan de waaier plaat over de pakking.

3 Breng een schar van wit marine vet op de schijf pin en plaats de pin in de aandrijfas. Breng een dun laagje vet aan de waaier behuizing opening. Schuif de waaier naar beneden op de aandrijfas zodat de groef in de waaier uitgelijnd en schuift op de aandrijfpen.

4 Schuif het pomphuis naar beneden de aandrijfas, passend het over de waaier. Draai de aandrijfas met de klok mee met de hand als de behuizing grijpt de waaier. Plaats de waterpomp over de vasthoudende studs op de lagere eenheid.

5 Breng een coating van pakking afdichtmiddel op de schroefdraad van de waterpomp vasthouden studs. Installeer de sluitringen en moeren, de moeren tot 75 inch-pond met een momentsleutel.