Hoe maak je een Voetbaltoernooi Host

Hoe maak je een Voetbaltoernooi Host


Het hosten van een voetbaltoernooi kan een plezierige manier van het verstrekken van entertainment voor een dag. Dit is de reden waarom veel ouders ervoor kiezen om een ​​toernooi voor de verjaardag van hun kind party host. Sommige clubs of competities, echter gebruik maken van toernooien aan de winnaar van een trofee te beslissen in een meer concurrerende omgeving.

Het organiseren en uitvoeren van een toernooi is een relatief eenvoudige taak, en met enkele kleine administratie zal het zeer succesvol en plezierig voor alle deelnemers.

instructies

1 Zorg ervoor dat alle benodigde apparatuur en faciliteiten aanwezig zijn. U zult vereist wat voetballen, toonhoogte markeringen (of kegels) om een ​​perimeter, paaltjes, doelpalen en een netto (weer, zal kegels voldoende) te markeren. Tenzij je een scheidsrechter hebben gehuurd, vindt u ook een fluitje en een manier om de tijd te houden nodig.

Zorg ervoor dat alle apparatuur die u gebruikt veilig is en controleer of de toonhoogte is vrij van afval.

2 Bepaal het formaat van niet alleen uw toernooi, maar het aantal spelers op teams. Het aantal spelers op elk team zal een grote impact hebben op de afmetingen van de toonhoogte die u gebruikt, evenals de lengte van de wedstrijden in het toernooi te hebben. Bijvoorbeeld, een 5-a-side toernooi vereist slechts half 11-klein voetbalveld (dat moet worden afgespeeld over de breedte van het veld) maximaal. Een 5-a-side toernooi kon zo kort vijf minuten helften, terwijl in een 11-a-side toernooi, wil je op zijn minst 15 minuten een half spelen.

3 Doe een gelijkspel uit te werken de groepsfase / eerste knock-out fase. Bestudeer andere, meer bekende toernooien om uit te werken een formaat voor je toernooi. Bijvoorbeeld, het WK voetbal ziet 32 ​​teams strijden in eerste instantie een groepsfase bestaande uit vier teams in elke groep. De bovenste twee teams van elke groep vervolgens doorstromen naar een knock-out fase. 16 teams worden acht, worden vier, en vervolgens twee in de finale.

4 Speel de wedstrijden zoals bepaald door uw toernooi formaat. Als u een oneven aantal teams, dunne deze uitgevoerd door een van beide het geven van een team een ​​bye, dus de nummers zijn zelfs in de volgende ronde, of het bezit van een groepsfase waarin de ene groep bestaat uit een oneven aantal teams in. Als je groep podia, speel ze eerst uit. Als je dat niet doet, bewegen recht in de knock-out fase.

Zorg ervoor dat alle van de resultaten registreren en bijhouden van de doelpuntenmakers als u wenst om uit te geven een prijs voor de topscorer van het toernooi. Als je de technologie tot je beschikking, kunt u het toernooi met behulp van een spreadsheet programma te beheren.

5 Voltooiing van het toernooi en uitdelen awards als dat nodig is. Als je trofeeën voor de topscorer en de toernooi winnaars, dan inleveren door deze in een presentatie ceremonie.

Als je het toernooi in een geïmproviseerde instelling hebt georganiseerd, moet u het verzamelen van alle rommel en geen voorwerpen achtergelaten-je moet het pand in de staat dat je het gevonden te verlaten.

Hints

  • Altijd het uitvoeren van grondige controles van alle apparatuur die u gebruikt. Zoals toernooi-organisator bent u verantwoordelijk voor het waarborgen van uw toernooi wordt in een veilige omgeving afgerond.