Hoe maak je een Urinary Incontinent Patient Beheer

Urine-incontinentie bij aan verlaagd integriteit van de huid bij verkeerd beheerd. Decubitus, bekend als doorligwonden, worden verergerd door voortdurend contact van de huid met urine. Patiënten die zijn urine incontinent moet schoon en droog om hun comfort en gezondheid worden gehouden.

instructies

1 Zorg voor de patiënt met perineale pads als slechts licht incontinent. Dit zijn kussentjes die in het ondergoed worden ondergebracht bij een kleefzijde of een elastische band. Bespreken dieetveranderingen gewichtsverlies induceren als de patiënt met overgewicht. Extra gewicht veroorzaakt druk op de blaas, incontinentie verminderen bij sommige individuen. Voeg stevige leuningen naast de toiletten voor in-home patiënten die zijn mobiel en onafhankelijk.

2 Voer totaal incontinent zorg voor bedlegerige patiënten en mensen met geen controle over de blaas. Gebruik luier-stijl absorberend ondergoed met de juiste absorptievermogen niveau. Meet de patiënt rond de taille en heupen de juiste maat ondergoed nodig bepalen. Lekkage te voorkomen met behulp van de exacte grootte aanbevolen; grotere ondergoed kan gemakkelijker een patiënt te zetten maar zal lekken rond de beenopeningen.

3 Gebruik witte washandjes in parfum wasmiddel gewassen om het perineum gebied schoon te maken na een incontinente episode. Weken in een warm water en milde zeep mengsel. Veeg het vervuilde gebied naar beneden, weg van het schaambeen of maagstreek. Speciale perineale doekjes kan worden gebruikt in plaats van washandjes, water en zeep. Gebruik dezelfde procedure voor het vegen washandjes met doekjes.

4 Plaats absorberende kussens op het midden van het bed direct onder de heupen van de incontinente patiënt. Te verwijderen en te vervangen door een schone, droge pad in de ochtend voor het licht incontinent of zodra bevuild voor de volledig incontinent.

5 Controleer catheters op uurbasis voor patiënten die ze gebruiken. Om te zorgen voor een schone been of bed zak, leeg als half vol. Het dragen van handschoenen, plaats de afvoerbuis van de katheter zak in een urine collectie container. Veeg het uiteinde van de katheter zak afvoer met een doekje met alcohol vóór het vervangen van pet of schuiven in de houder. Leeg de opvangbak in het toilet.

Hints

  • Bieden instructies over bekkenbodemoefeningen (Kegel oefeningen) met een onafhankelijke patiënt.
  • Laat de patiënt te vermijden voedingsmiddelen en dranken die de blaas kan irriteren, zoals koffie, sap van citrusvruchten en cola.
  • Leer de onafhankelijke patiënt hoe incontinent voorraden te gebruiken om zijn gevoel van waardigheid te verhogen.
  • Controleer de huid van de patiënt vaak. Contact met de urine kunnen huiduitslag en andere huid storingen veroorzaken.
  • Verwijder eventuele absorberende opvulling die irritatie van de huid veroorzaakt en vervang met een doek verzorgingsproducten.
  • Barrière crèmes zijn geen vervanging voor frequente veranderingen van ondergoed en kan zelfs huidreacties voor sommige gevoelige patiënten.