Hoe maak je een trapas aanpassen

Meest recent vervaardigde fietsen hebben cartridge-stijl bracketassen dat geen aanpassing nodig hebt - als ze het spel te ontwikkelen, signaleert dat zij kunnen worden beschadigd of versleten. Hieronder vindt u instructies voor het aanpassen van de kop-en-cone-stijl bodemconsoles vinden op de meeste fietsen gebouwd vóór het midden van de jaren 1990.

instructies

1 Monteer het juiste gereedschap. Voor een kop-en-cone-stijl trapas, zult u waarschijnlijk een pin sleutel en een slot ringsleutel nodig. Als je onzeker bent, contact op met uw plaatselijke fietsenwinkel.

2 Plaats uw fiets in een fietsstandaard. Deze aanpassing kan worden gemaakt zonder een stand, maar op een standaard maakt het veel gemakkelijker.

3 Bereid je voor om de borgring los te maken - als je ziet corrosie, spuit de draden met een doordringende glijmiddel en laat het een tijdje voordat je verder gaat.

4 Ga naar de linkerkant (of niet-aangedreven zijde) van de fiets. Plaats de borgring sleutel op het slot ring. Wees er zeker van dat ze een goede match en een goede pasvorm.

5 Draai de borgring. Dit kan een behoorlijke hoeveelheid inspanning. Wees voorzichtig met je knokkels niet aan de huid, terwijl het draaien van de sleutel.

6 Breng de pin roet in de sleuven of gaten van de verstelbare cup. Strakker of losser de verstelbare cup als nodig is - u wilt dat de spindel soepel te laten draaien, zonder speling.

7 Hoewel nog steeds de pensleutel op zijn plaats houden, voorzichtig draai de borgring terug naar beneden met het slot ringsleutel. Voordat je het draai helemaal, controleer je afstelling nog een keer.

Hints

  • Je moet in staat zijn om de trapas aan te passen zonder de krukken. Zo niet, zie "Hoe te verwijderen Bike Cranks."
  • Als uw trapas niet is aangeraakt in een tijdje, kunt u de borgring los te maken en vet de schroefdraad voordat u deze weer vast.