Hoe maak je een tijdelijke kroon Maak

Een tijdelijke kroon is de dekking die tijdelijk wordt gecementeerd een tand die een tandarts heeft voorbereid om een ​​enkele permanente kroon of een ondersteunende tand te ontvangen over een vaste brug. Een patiënt draagt ​​een tijdelijke kroon, terwijl een tandtechnisch laboratorium is het creëren van de permanente kroon of brug. Een tijdelijke kroon houdt de geprepareerde tand functioneel en esthetisch aangenaam voor de patiënt, minder ongemak van de geprepareerde tand en houdt nabijgelegen tanden verschuiven, volgens "Torres en Ehrlich Modern Dental bijstaan."

instructies

Maak een tijdelijke kroon

1 Mix alginaat materiaal, vul dienblad en neem een beeld van de boog van de tand van de patiënt hoeft de tijdelijke kroon voor de tand wordt bereid. Zodra de tandarts bereidt de tand, plaats katoen rollen rond de geprepareerde tand om vocht onder controle te houden en licht van toepassing vaseline aan de tand.

2 Plaats de vloeistof van een self-uithardende acryl hars in een mengvat - 10 druppels per unit wordt aanbevolen. Snel afzien de juiste tint zelfhardende poeder in de vloeistof totdat het poeder verzadigd en meng met een kleine spatel.

3 Stel de mix opzij voor 1-2 minuten tot de hars een deegachtige consistentie heeft bereikt. Voorzichtig droog het gebied van de tand op het alginaatafdrukmateriaal het tijdelijke kroon ontvangen. Verwijder de hars van de mengcontainer de spatel en plaats deze in het gebied van de geprepareerde tand op het alginaat afdrukmateriaal.

4 Plaats de acryl geladen indruk terug in de mond van de patiënt op de geprepareerde tand, en verwijder de lade na ongeveer drie minuten. Haal de tijdelijke kroon uit de alginaat indruk en plaats het op tand van de patiënt.

5 Mark de marginale rand (rand van het tandvlees rond de tand) en de contactpunten van de tijdelijke kroon met een potlood. Snijd de acrylhars kroon binnen 1 mm van het tandvlees schouder van de geprepareerde tand met een acryl boor in een low-speed handstuk.

6 Controleer of de tijdelijke kroon goed past in de mond van de patiënt, en zo nodig aan te passen. Neem de kroon naar het laboratorium, en poets het met een steriel witte doek wiel en puimsteen op een laboratorium draaibank.

7 Tijdelijk cement de kroon met zinkoxide-eugenol of intermediaire restauratiemateriaal. Controleer of de kroon goed past met articuleren papier; Indien nodig, zal de tandarts om de grootte te verminderen met een acryl trimmen bur.

Hints

  • Na het nemen van de alginaat indruk, desinfecteren en het vochtig te houden totdat het nodig is, zodat het niet droog en vervormd wordt.
  • Laat de kunsthars mix cure dan 1-2 minuten of anders zal het te moeilijk om te gebruiken worden.
  • Bedek de vloeibare zelfhardende acrylhars container direct na het gebruik ervan, als het gemakkelijk kan verdampen en is zeer explosief.
  • Bij het trimmen en polijsten van de tijdelijke kroon, draag een veiligheidsbril.