Hoe maak je een tiener Help Over Woede en Hurt

Hoe maak je een tiener Help Over Woede en Hurt

Het is vrijwel onmogelijk om te schaatsen door het leven zonder het gevoel pijn en woede op een bepaald punt. Hoe iemand reageert op deze moeilijke emoties wordt het podium voor toekomstig gedrag en acties. Als uw tiener ervaart pijnlijke situaties die leiden tot emotionele pijn en de daaruit voortvloeiende woede, hem helpen te verwerken zijn gevoelens en werken via hen effectief. Met de juiste begeleiding, moet uw tiener in staat zijn om zijn uitdagende emoties op te lossen op een positieve manier.

Stap 1

Erken de pijn en de pijn je tiener voelt. Als uw tiener behoeften te helpen met het identificeren van emoties, medewerkers van de New York University Child Study Center bevelen geven hem wat woordenschat om zijn gevoelens te uiten. Woorden zoals "teleurgesteld", "verdrietig", "gefrustreerd", "verraden", "beledigd" of "ongelukkig" zou gewond gevoelens van uw tiener te beschrijven.

Stap 2

Bespreek met uw tiener hoe pijn emoties kunnen veranderen in woede. Als je verraden of beledigd voelen door iemand, het is natuurlijk voor de gewonde gevoelens te manifesteren als zowel verdriet en woede, schrijft psycholoog Nando Pelusi op PsychologyToday.com. In feite zijn pijn en woede zo met elkaar verbonden dat ze vaak elkaar overlappen. Omgaan met de sterke gevoelens van belang is - zoals de American Psychological Association waarschuwt, kunnen onuitgesproken pijn en woede leiden tot negatieve emoties en gedrag, zoals passieve agressie, bitterheid, cynisme en vijandigheid.

Stap 3

Voorzie uw tiener met alternatieven voor uitgehaald fysiek of verbaal tegen een bepaalde persoon of zelfs de hele wereld. Suggestie uiten van pijn en woede op een effectieve en constructieve manier die hem vrede en verlichting zal geven. Idee├źn uit de New York University Child Study Center omvatten het schrijven over gevoelens in een dagboek, tekening of schilderij foto's om gevoelens te uiten, het schrijven van brieven, of anderen naderbij te praten gevoelens. Als uw tiener kiest voor die laatste optie, zou je voorstellen dat hij dit doen in een gecontroleerde omgeving waar een bemiddelaar - misschien een counselor of therapeut - kan helpen.

stap 4

Model positieve manier op te lossen pijn en woede in de loop van het dagelijks leven. Als je gefrustreerd of boos over problemen te worden, praten hardop over hoe je je voelt, zodat uw tiener hoort hoe u verwerken en te werken door je gevoelens. Bijvoorbeeld, als je gekwetst voelen over het optreden van een vriend, zou je kunnen zeggen: "Jongen, dat brandwonden toen een vriend slights je dat. Ik voel me zo'n pijn op dit moment. Ik denk dat ik ga te noteren wat gevoelens en mezelf klaar om Wendy te praten over dit dus ik kan beter voelt. "

stap 5

Vertel uw tiener dat je altijd beschikbaar om te luisteren als hij wil praten over hoe hij zich voelt. Het maken van jezelf beschikbaar en het tonen van uw interesse in zijn leven kan hem de benodigde ondersteuning om door moeilijke tijden te navigeren geven.