Hoe maak je een Texas of Carolina Rig gebruiken

Sportvissers wilt misschien een Texas of Carolina tuig gebruiken in de branding of de baai als de wind en de golfslag is te sterk voor een jerkbait of mal. Naast het hebben van minder roll, de klik van de glijdende gewicht verhoogt vis attractie. Lees verder om te leren hoe je een Texas of Carolina tuig te gebruiken.

instructies

1 Onderscheid te maken tussen de twee belangrijkste platforms: Texas en Carolina. Beide uit een plastic aas aan een offset haak en een loopgewicht op de lijn voor de haak. De Carolina rig heeft een swivel, of stop, op de lijn tussen het gewicht en de haak. De Carolina rig is beter in zware bodem gras in de baaien en doet het beter in de branding als de verleiding meer kan rollen met de golfslag.

2 Koop de volgende items als je ze niet in je vak pakken: een pak van drie-kwart of één-ounce lood met een gat door hen (kogelvormige is het beste), een pak van 50-pound wartels en een spoel van 30 pond fluorocarbon leider.

3 Rijg de leider van de Texas rig door een gewicht en bind het aan de offset haak. Bind het andere eind van de leider van de draaibare, dan bind je lijn naar de draaibare, waardoor ongeveer 12 tot 18 inch tussen de draai- en haak. Voor een Carolina rig, maken de afstand tussen de draai- en haak 12 inch zonder het gewicht in tussen. Zet uw lijn door het gewicht en bind het aan de swivel. Verhoog het geluidseffect door een metalen kraal aan beide zijden van het gewicht.

4 Presenteer uw rig te vissen spel door beide hossende het uit de bodem, het pompen van je hengel zoals u het te halen zonder dat ze te slepen op de bodem of vermenging van beide acties. De vorm van de kunststof niet uit, maar die veel beter wapperen in zout water werken. Vasthouden aan het licht, iriserend of metalen gespikkelde kunststoffen.