Hoe maak je een te vroeg geboren baby Handle

Omdat premature baby's zijn zo fragiel en kwetsbaar, leren om uw preemie behandelen vergt veel geduld, voorbereiding en extra training. De ouders moeten worden voorbereid op mogelijke ademhalingsproblemen, en moet ervoor zorgen om de blootstelling van de baby aan kiemen bij een minimum te beperken, omdat preemies zijn meer vatbaar voor ziekten en infecties. Zorgen voor een premature baby kan overweldigend en eng zijn, maar met een beetje voorbereiding, onderzoek en kennis, kunnen ouders leren om hun preemie bloeien en groeien.

instructies

1 Doe je onderzoek. Voordat uw baby naar huis, praten gaat om uw arts, lees literatuur over preemies en praat met andere ouders van preemies. Omgaan met een premature baby kan een stuk complexer, veeleisend en moeilijker dan een voldragen baby, dus het is van essentieel belang voor ouders om hun huiswerk te maken en voorbereid te zijn op eventuele complicaties of speciale behoeften van uw baby kan hebben. Preemies hebben meer kans om te lijden aan bloedarmoede, een lage bloedsuikerspiegel, geelzucht en bloeden van de hersenen.

2 Zorg ervoor dat u een veilige, schone omgeving voor te bereiden op uw premature baby. Preemies zijn kwetsbaarder voor infecties en ziekten dan voldragen baby's en hebben de neiging om onderontwikkelde longen. Blootstelling aan rokers, mensen die ziek zijn, of openbare plaatsen kan de longen van uw baby irriteren of het verhogen van uw baby de kans om ziek te worden.

3 Pomp moedermelk. Veel preemies zijn niet in staat om borstvoeding te geven op het eerste, maar moedermelk kan worden ingevroren en opgeslagen voor later gebruik. Moedermelk is aangetoond dat het helpt baby sterker en bestrijden van infecties, en uw preemie zal alle hulp die hij kan krijgen nodig hebben.

4 Foster een nauwe relatie met je baby. Preemies moeten nog meer huid-op-huid contact met hun ouders dan de normale termijn baby's. Het is belangrijk om vast te houden je baby dicht bij je enkele uren per dag om te helpen uw baby te gedijen. Dit staat bekend als kangoeroe zorg.

5 Zorg goed voor jezelf. Het verzorgen van een premature baby is een veeleisende en uitputtende taak. Nieuwe moeders en vaders willen voldoende slaap te krijgen en te eten recht om geestelijk en lichamelijk gezond voor de baby te blijven. Zorg ervoor dat je gevoelens en zorgen te bespreken met uw vrienden en familie, en deelnemen aan een steungroep voor ouders van te vroeg geboren baby's.

6 Indien u storende veranderingen in het gedrag of het uiterlijk van uw baby opmerken, zorg ervoor dat uw arts onmiddellijk op de hoogte. Premature baby's moeten nauwgezet toezicht en lichte veranderingen in gewicht, huidskleur en ademhaling moet met uw arts besproken te worden.

Hints

  • Premature babies zijn gevoeliger voor infecties zoals RSV. Er is een RSV vaccinatie beschikbaar om te helpen uw baby te beschermen tegen deze mogelijk dodelijke infectie.
  • Premature baby's moeten nog meer rust dan de normale termijn baby's, dus zorg ervoor dat uw baby krijgt genoeg slaap.
  • Uw preemie heeft ongeveer acht tot 10 voedingen per dag om te gedijen en te groeien.