Hoe maak je een Suunto kompas gebruiken

Hoe maak je een Suunto kompas gebruiken


Een kompas is een magnetisch gevoelig instrument dat richting ten opzichte van de magnetische polen van de aarde bepaalt. Suunto is een productie-merk dat compacte en lichtgewicht kompas modellen biedt. Sunnto's kompassen hebben ook een vaste declinatiecorrectie schaal voor een betere nauwkeurigheid. Leren hoe om te navigeren met de Sunnto kompas duurt slechts een paar stappen.

instructies

1 Leg het kompas op de kaart zodat de lange kant verbindt tussen uw vertrekpunt en uw bestemming. Zorg ervoor dat de richting van de rode pijlen Suunto kompas worden naar uw doelgroep bestemming.

2 Houd het kompas gestaag en draai de roterende ronde capsule, totdat de Noord-Zuid-lijn op de onderkant parallel zijn met de Noord-Zuid-co├Ârdinaat lijnen op de kaart. De N op de capsule moet verwijzen naar het noorden op de kaart.

3 Pak de Suunto kompas en houd deze voor u terwijl ervoor te zorgen dat de rode pijlen rechtdoor wijzen. Het kompas van de bodemplaat moet in een horizontale positie.

4 Draai lichaam langzaam totdat de N op de bodem van de roterende capsule wedstrijden en uitgelijnd met de magnetische naald. Het rode einde van het magnetische naald moet wijzen in dezelfde richting als de pijl.

5 Kijk naar de rode directionele pijlen op het kompas van de bodemplaat. Deze richting wijst u nu naar uw bestemming.

6 Kies een geschikte mijlpaal, zoals een boom of een rots in de richting van de Suunto kompas van de richtingpijlen punt. Loop naar de door u gekozen monument en als je eenmaal bereiken, herhalen door het vinden van een nieuwe mijlpaal die is uitgelijnd met de pijlen.

Hints

  • Controleer de capsule consequent om ervoor te zorgen dat het niet is afgeweken van de ingestelde richting. Soms is de capsule kan krijgen ingeschakeld door een ongeval waarbij een onjuiste lezing kan veroorzaken.
  • Vergeet niet dat de magnetische naald wijst altijd naar de Noordpool en de richtingpijlen toon uw rijrichting, die niet noodzakelijkerwijs het Noorden.
  • Vermijd magnetische voorwerpen bij het gebruik van een kompas, omdat dit een verkeerde kompasmeting kan veroorzaken. Heeft magnetische voorwerpen in de buurt, zoals zakmessen, audio-apparatuur, gespen, enz. Niet