Hoe maak je een Startblok Gebruik bij Running

Hoe maak je een Startblok Gebruik bij Running


Concurrerende sprinters moeten de techniek om races starten vanaf startblokken te leren. Een startblok hecht in het spoor achter de startlijn en lopers positie hun voeten in de blokken voor te bereiden op een sprint. Wanneer de race begint, kunnen lopers weer krachtig te duwen tegen de startblokken om de race te starten zo snel mogelijk. Door de hoek van de startblokken, sprinters krijgen een snellere start dan wanneer ze gewoon geduwd off van de vlakke ondergrond.

instructies

1 Plaats de startblokken om u in staat om uw voeten te positioneren in de startblokken met je achterste knie, zelfs met je voorste voet wreef en je handen net achter de startlijn.

2 Plaats je achterste voet in het startblok dus de eerste spikes aan de onderkant van je schoen contact met de baan. Plaats de knie van het achterste been op een 120-graden.

3 Plaats je voorste voet in de startblokken, opnieuw contact opnemen met de eerste spikes aan de onderkant van de schoen met de baan. Plaats deze knie in een hoek van 90 graden.

4 Ondersteun je bovenlichaam met je vingertoppen, net achter de startlijn, met je armen recht naar beneden en ongeveer schouderbreedte uit elkaar. Houd je schouders boven je handen en doe je ellebogen niet op slot.

5 Houd je hoofd in een rechte lijn met je rug, ontspan je bovenlichaam spieren en langzaam te ademen.

6 Luister om te horen "set," neem een ​​adem en houd het, je heupen te verhogen tot boven je schouders en duw je voeten weer krachtig in de blokken.

7 Luister naar het startschot. Als je het hoort, reageer direct door uitademen en duwen af ​​van de blokken met je voeten. Zoals u af te duwen in een actieve stap met je voorste voet, gebruik je armen te pompen en strek je rechte lichaam in een hoek van 45 graden uit de grond.

8 Neem de tweede loopt stap met je achterste been zo snel als je kunt, waardoor deze achter de voorste been.

Hints

  • Bezoek de BrianMac Sports Coach website om een ​​gratis-blok instellen rekenmachine gebruiken. Meet je arm, bovenbeen, onderbeen, rug en voet lengte en leg deze metingen in de rekenmachine om suggesties te krijgen voor afstanden tussen de startlijn en de startblokken, evenals gesuggereerd hoeken van de voorste en achterste startblok pads.