Hoe maak je een Splint maken

Voor sommige vormen van letsel, met name die welke zich voordoen wanneer een arts of andere gezondheidswerker niet aanwezig is, de beste behandelingsmethode met de gewonde gebied te stabiliseren en maken het onbeweeglijk elk risico van verdere schade voorkomen. Verdacht botbreuken of joint verstuikingen vereisen ook dat de gewonde plaats worden geïmmobiliseerd. Een spalk is een apparaat dat helpt bij het vervullen van deze taak worden geplaatst door de gewonde gebied een star object.

instructies

1 Begin met het behandelen van eventuele bezuinigingen of snijwonden, die zo volledig moeten worden gereinigd mogelijk te maken. Vreemde voorwerpen, zoals gebroken glas of vuil in een wond of snede, moet worden verwijderd. Bloeden moet worden gestopt of vertraagd met directe druk, indien mogelijk.

2 Zoek iets rigide dat lang genoeg is om voorbij de gewonde gebied in beide richtingen. Een niet gewonde lichaamsdeel kan ook worden gebruikt; bijvoorbeeld, indien een vinger verwondt en de vinger ernaast is, kan het niet-beschadigde vinger gebruiken om de gewonde vinger stabiliseren.

3 Plaats de stijf materiaal direct onder of naast het gewonde gebied. Als het mogelijk is, moet het stijf materiaal deksel zowel het gewricht boven en de gezamenlijke onder de gewonde gebied.

4 Zet de geblesseerde lichaamsdeel naar het stijf materiaal. Het lichaamsdeel kan worden geplakt of gebonden aan de stijf materiaal met wat is in de buurt, zoals shoestrings, stropdassen of riemen. Zorg moet worden genomen niet te binden of tape te strak, zodat het verkeer af te snijden; goede circulatie moet worden gehandhaafd. Na de gewonde gebied is gestabiliseerd met de spalk, arts raadplegen.

Hints

  • Probeer niet te verplaatsen of uitlijnen een geblesseerde lichaamsdeel zonder professionele medische hulp. Vermijd dan aanhalen wanneer het veiligstellen van de geblesseerde lichaamsdeel aan de spalk.